Bakice radio-hit u Britaniji

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

26. 06. 2012

Bakice radio-hit u Britaniji

Voditeljke “BBC Radio Hambersajda” Beril Renvik (86 godina), i Beti Smit (90 godina), osvojile su ovogišnju nagradu “Soni Radio Nagrade” (2012 Sony Radio Academy awards) za najbolji zabavni radio program.

image1 

Beril i Beti vode program koji se emituje subotom uveče i koji je kombinacija duhovitog pristupa dešavanjima iz svakodnevice starije generacije i popularne muzike iz prošlosti. Producent programa je Dejvid Rivs.

Uspeh projekta koji je u startu smatran “nekomercijalnim” i “rizičnim” I koji umalo nije odbijen prošle godine,  podstakao je zvaničnike iz britanskih radiodifuznih kontrolnih tela da upute apel svim stanicama da “ne zanemaruju slušaoce starije od 50 godina” i da se “posebno na manjim lokalnim stanicama ugledaju na ovaj sjajan primer”.

Uspeh ove emisije mogao bi da navede i marketinške agencije na izdvajanje nešto većih budžeta za programe koje sušaju ljudi stariji od 50 godina tokom sledeće godine. Za sada se procenjuje da program za starije imaju tek trećinu budžeta koji su izdvojeni za radio programe koje sluša ženska populacija starosti 25-39 godina.

izvor: Guardian.co.uk