Šta nam je cilj?

Pošalji prijatelju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj Pošalji prijatelju

RAB Srbija je neprofitno udruženje posvećeno poboljšanju položaja radio stanica u Srbiji.

Misija i svrha postojanja RAB-a je obezbeđivanje organizacione, edukativne i istraživačke pomoći, informacija i pravnih saveta koji treba da koriste radio stanicama i radio industriji u celini.

U tom smislu, RAB Srbija za cilj ima:

  • Da poboljša percepciju radija kao primarnog partnerskog medija za agencije i oglašivače,
  • Da poveća količinu oglašavanja na radiju i prihod od oglašavanja na radio stanicama,
  • Da pomogne organizaciju industrije u smislu postavljanja standard i putokaza koji će od radija napraviti najpopularnije sredstvo za postizanje opipljivih rezultata oglašivača i agencija

 Ukoliko još niste naš član, kontaktirajte nas preko telefona i mejla naznačenih na stranici "kontakt" i popunite pristupnicu.

 

Umesto uvodnika, reč predsednice Organizacionog odbora RAB Srbija

Kada sam, pre 17 godina, odlučila da u Beogradu otvorim «Naxi radio», prvu radio stanicu koja će puštati samo najlepšu domaću pop i soft-rock muziku osećala sam isto nestrpljenje, uzbuđenje i radost koju sam osetila pre osam meseci, kada smo osnovali RAB.

O RAB-u sam prvi put čula, pre nekoliko godina, kada sam bila u Londonu u poseti BBC-ju. Tada sam posetila britanski RAB i sećam se da sam razmišljala o tome koliko je naša medijska i marketinška scena daleko od toga i nisam mogla da zamislim dan kada će nešto poput RAB-a postojati i kod nas. Na moju veliku radost, ispostavilo se da je taj dan mnogo bliži nego što sam očekivala...

Prošle godine, upoznala sam sasvim posebne ljude, koji su najveći zaljubljenici u radio koje sam ikada srela. Zajedno smo pričali o svim lepotama koje radio i rad na radiju donose, o prisnosti i prijateljskom odnosu koji radio ima sa svojim slušaocima i o vremenu koji oni provode uz svoju omiljenu stanicu. U svetu su ljudi, pogotovo oni koji se bave marketingom, odavno shvatili važnost radija kao medija i prednosti koje on nudi oglašivačima a koje se, pre svega, ogledaju u poverenju koje slušaoci imaju u radio.

RAB Srbija je udruženje svih srpskih radio stanica, koje žele da – zajedno- bolje plasiraju radio kao medij kao i da bolje plasiraju svoju stanicu. To divno jedinstvo možete videti i u samom logou RAB-a, svaka radio stanica predstavljena je tačkicom različite boje a tačkice -zajedno- stvaraju veliko slovo R, kao simbol radija.

Tokom prethodnih osam meseci, uspeli smo –zajedno- da naslikamo jednu lepu sliku srpskog radija. Jako sam srećna i ponosna što sam dobila priliku i zaista mi je pravo zadovoljstvo da budem na čelu RAB-a u njegovoj, možda najuzbudljivijoj, prvoj godini. Upoznala sam mnogo ljudi koji radio vole punim srcem, naučila mnogo toga o mediju koji ja volim već 17 godina i uživam u svakom novom danu i svakoj novoj aktivnosti koju osmišljavamo za RAB Srbije i njegove članice.

Ovaj sajt i newsletter su samo mali deo onog što smo spremili za vas. Radujemo se svim izazovima, zadacima i lepim i pozitivnim stvarima koje nas očekuju u narednom periodu.

Hvala Vam što ste uz RAB Srbija i što – zajedno- surfujemo na novim radijskim talasima!

Vaša Maja Rakovic