Sponzori zapretili voditelju što je prečesto na bolovanju

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

11. 02. 2012

Sponzori zapretili voditelju što je prečesto na bolovanju

Najpoznatiji australijski radio voditelj, Kajl Sendilands je ponovo uzburkao duhove: kontroverzni voditelj bez dlake na jeziku,sada se našao na meti kritika oglašivača jer je prečesto na bolovanju!

image1 Sandilands zajedno sa koleginicom Džeki O. vodi najslušaniji nacionalni jutarnji program na stanici „Tudej“ – „2Day FM“ (www.2dayfm.com.au)  koji se prenosi na stanicama širom Australije.

Važi za najpoznatiju radio-ličnost i dobitnik je brojnih nagrada od kojih je najsvežija priznanje za „najbolji radio par“ 2011. koje dodeljuje asocijacija Australijskih komercijalnih stanica.

Kajl se međutim ne ustručava od vređanja gostiju, političara, poznatih ličnosti ali i običnih ljudi, homoseksualaca, ljudi sa smetnjama u razvoju i mnogih drugih, zbog čega je često na meti oštrih kritika u australijskim medijima.

Do koje mere je ovaj voditelj aktivan u verbalnim „nestašlucima“ može da ilustruje podatak da na sajtu „Didžital spaj“ od septembra 2011. do februara 2012. ima čak 15 vesti i tekstova o njegovim gafovima i propustima.

image2

Šta je Kajl uradio ovog puta? Prečesto odsustvuje sa programa pod izgovorom da je bolestan i promukao, i to se ne sviđa oglašivačima koji su mu uputili „poslednju opomenu“, navodi „Didžital spaj“. Par velikih oglašivača je tokom prošle godine već odustao od sponzorstva zbog Kajlovih seksističkih uvreda na račun slušalaca, a sada bi i poslednji partneri mogli da raskinu ugovore ukoliko se ne „uozbilji“.


Nakon što je odustvovao iz emisije a iste večeri viđen u provodu u poznatom sidnejskom klubu, Kajl Sendilands je od  vlasnika „Tudej FM“ dobio javno upozorenje da će biti finansijski kažnjen.


Možda je najzanimljivije od svega to što su veliki oglašivači zapretili raskidom ugovora zbog samo 3 nevezana dana odsustva iz programa tokom mesec dana!

image3 

Karikatura:  Nicholson za thepunch.com.au

Predstavnik menadžmenta: Kajl, uvredio si malu grupu osetljivih, zabrinutih ljudi!
Kajl: Malu grupu!? Uvredio sam na desetine hiljada ljudi!
Predstavnik menadžmenta: Mislio sam na oglašivače.

RAB Srbija / digitalspy.co.uk