BBC 5 se okreće „malim“ sportovima

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

10. 02. 2012

BBC 5 se okreće „malim“ sportovima

BBC Trast je naložio urednicima stanice BBC 5 da se ubuduće ozbiljnije pozabave programom vesti i da češće prave programe i izveštaje o takozvanim “malim” odnosno nešto manje popularnim sportovima.

Trast je pohvalio ovu stanicu za “lucidno i inteligentno” izveštavanje, ali je skrenuta pažnja da BBC 5 mora da na nov način parira konkurenciji kakvu predstavlja stanica “TalkSport”, navodi se u informaciji sajta “Didžital spaj”.

Situacija na tržištu je takva da je glavni rival državnog radija uzeo za pravo da kritikuje BBC 5 zbog slabog i neredovnog izveštavanja o sportovima koji ne spadaju u grupu najpopularnijih i najinteresantnijih oglašivačima.  Komercijalne sportski orijentisane stanice takođe zameraju što se BBC 5 na, kako se navodi, suviše ležeran i neformalan način bave prenosima i izveštavanjem, koji po maniru i koncepciji ne odgovara javnom servisu.

Predstavnici BBC Trasta su kritike odbacili kao neosnovane, ali su urednicima stanice naložili da se u programima ozbiljnije pozabave i sportovima koji ne spadaju u nekoliko najpopularnijih.

Izvor: Digital spy, foto: snimci sa Svetskog prvenstva u Bijatlonu 2012, agencija Rojters