U Britaniji startovao “Šoping radio”

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

08. 12. 2011

U Britaniji startovao “Šoping radio”

LONDON – Prva britanska radio stanica posvećena kupovini/šopingu, je lansirana na Skaju, posle dogovora o saradnji između "Canis Media" i "WRN Broadcast", javlja sajt Digital spy.

image1

 

“Shop Radio” će se emitovati na kanalu 0184 na elektronskom program Sky, 22 sata dnevno, 7 dana nedeljno, od 06.00 do 04.00 časova.

Program će moći da se prati i onlajn putem sajta www.shopradio.com.

Ova stanica je prva te vrste u Velikoj Britaniji, i funkcionisaće po istom principu kao i “Šoping TV” odnosno “TV Šop” kanali, po principu predstavljanja i promovisanja prodaje raznih proizvoda, ali bez slike.

Digital Spy citira izjavu Eda Hola, izvršnog direktora “Canis Media” koji kaže da je na ideju o ovakvoj stanici došao pre skoro deset godina, ali da do sada nije naišao na razumevanje poslovnih partnera.

Njegov poslovni partner u ovom projektu, Dejvid Tredvej iz “WRN Broadcast” dodaje - “veoma smo zadovoljni što ćemo prvi izvesti ovaj eksperiment u načinu prezentacije sadržaja konzumentima. TV prodaja je veliki biznis svuda u svetu, pa je onda logično da isprobamo da li će taj model funkcionisati na radiju. Zašto da ne!”

digitalspy.co.uk/RAB Srbija