Uspešno realizovana obuka RAB-a o radijskom jutarnjem programu

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

04. 10. 2020

Uspešno realizovana obuka RAB-a o radijskom jutarnjem programu

RAB Srbija je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja uspešno organizovala dve obuke pod nazivom ,,Jutarnji program na radiju – zašto je najvažniji i kako ga uraditi" na Zlatiboru, namenjene kolegama sa lokalnih radio-stanica.

Udruženje radio-stanica RAB Srbija je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja uspešno organizovala dve obuke pod nazivom ,,Jutarnji program na radiju – zašto je najvažniji i kako ga uraditi" na Zlatiboru, u Hotelu ,,Mir".

image1  

Ukupno 20 novinara, voditelja i urednika sa lokalnih radio-stanica slušalo je od 11. do 13. i od 25. do 27. septembra predavanja Ferenca Berčeka (zamenik predsednika RAB Srbija) i Nevene Azinović (kreativne direktorke beogradskog Naxi radija).

image2

Obuku RAB-a pohađale su kolege sa sledećih radio-stanica: Radio Srce, Radio Užice, Plus radio, Radio Apatin, Ami radio, Novi svet, M radio, RTV Pančevo, Radio 100+, Radio Pesma, Radio Dak, Skay radio, Radio Bum 018, Gem radio, BC Info, Radio Zlatar, Radio Joker, Romski medijski servis i Kanal M.

image4

Ferenc Berček (RAB Srbija, Naxi Aktiv radio i Foks radio) imao je predavanja „Važnost jutarnjeg programa na lokalnom radiju“ i „Iskustva i primeri kod nas i u svetu“.

image5

- Jutarnji program je vizit karta radija, zbog čega je i najvažniji deo programske šeme. Radio ima najveću slušanost ujutru i treba tu slušanost održati I o tome sam govorio. Drago mi je što je, kao I uvek kada RAB organizuje seminare i obuke, bilo veliko intersovanje naših kolega – rekao je Berček.  

Kreativna direktorka Naxi radija Nevena Azinović imala je predavanje pod nazivom „Šta sve jutarnji program može da sadrži: aktivacije, benchmarci, kvizovi..." i „Slušalac - vaš verni pomoćnik“.

image6

- Posebno mi je zadovoljstvo kada RAB organizuje obuke koje okupe kolege sa različitih lokalnih radio-stanica. Ovom prilikom razgovarali smo o jutarnjem programu, zašto je važan i šta sve treba da sadrži. Jutarnji program je srce svakog radija. Cilj nam je da objasnimo kolegama da je jutarnji program važan zato što niko ne voli da se budi sam, ali i da im ukažemo zbog čega bi svaka lokalna stanica trebalo da ga ima u svojo programskoj šemi. Govorili smo i o tome šta slušaoci očekuju da čuju ujutro, koje su to teme – rekla je Azinovićeva.

Na kraju, organizovana je i interaktivna radionica pod nazivom ,,Planiranje jutarnjeg programa na vašem radiju od ponedeljka".