REM odobrio članicama RAB Srbija odloženo plaćanje

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

20. 03. 2020

REM odobrio članicama RAB Srbija odloženo plaćanje

Članovi Saveta REM-a su naveli da se svim članicama RAB Srbija koje tokom vanrednog stanja nisu u mogućnosti da naknade REM-u redovno izmiruju – odobrava odloženo plaćanje.

U odgovoru na dopis RAB-a od  17. marta, članovi Saveta REM-a su naveli da se svim članicama RAB Srbija koje tokom vanrednog stanja nisu u mogućnosti da naknade REM-u redovno izmiruju – odobrava odloženo plaćanje.

,,Savet je doneo odluku da članice Udruženja RAB Srbija u skladu sa svojim finnasijskim mogućnostima, redovno izmiruju obavezu plaćanja naknade za pružanje medijske usluge tokom trajanja vanrednog stanja prema Regulatoru,  a da članice RAB Srbija koje nisu u finansijskoj mogućnosti navedene obaveze izmire nakon donođenja odluke nadležnih o ukidanju vanrednog stanja“ navodi se u odgvoru REM-a.

image1

U odgovoru REM-a još se navodi i da Zakon o elektronskim medijima ne propisuje mogućnost ukidanja ove naknade, kao i da je REM uzeo u obzir to da RAB broji 157 članica i da se usled novonastale situacije otkazuju reklamne kampanje na radiju.