Predlog RAB-a za člana REM-a je novinar Jakša Šćekić

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj

Pošalji prijatelju

03. 02. 2020

Predlog RAB-a za člana REM-a je novinar Jakša Šćekić

Predlog RAB-a za člana Saveta REM-a je novinar Jakša Šćekić.

Udruženje radio-stanica RAB Srbija uputilo je inicijativu Udruženju za kreativnu indiustriju - Grupaciji za radiodifuziju Privredne komore Srbije da novinar Jakša Šćekić bude predlog za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije. 

Shodno Zakonu o elektronskim medijima u kojem stoji da ,,ovlašćenja i dužnost da predlažu članove REM-a imaju i udruženja izdavača elektronskih medija čiji članovi imaju najmanje 30 dozvola za pružanje audio i audio-vizualnih usluga i udruženja novinara sa najmanje 500 članova, registrovanih najmanje tri godine" Udruženje RAB Srbija je predložilo kandidata.

Ukoliko predlog RAB Srbija za člana Saveta REM-a bude izglasan na sednici Udruženja za kreativnu industriju, on će i formalno biti upućen Skupštini Srbije na dalje odlučivanje.   

Jakša Šćekić (67) je istaknuti novinar i medijski stručnjak. Bogatu novinarsku karijeru je započeo u Večernjim novostima, bio je jedan od osnivača Trećeg kanala RTB i satelitskog programa. Šćekić, koji je zvršio Pravni fakultet u Beogradu, bio je šef Biroa za Istočnu Evropu britanskog ,,Skaj njuza“ i izveštač sa ratom zahvaćenih područja, a karijeru je završio kao TV producent u agenciji Rojters.