Usaglašen tekst Medijske strategije

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj

Pošalji prijatelju

22. 01. 2020

Usaglašen tekst Medijske strategije

Članovi Radne grupe za izradu Medijske strategije su na sastanku izvestili premijerku Anu Brnabić da je tekst jednoglasno usaglašen. Sastanku je prisustvovala i predsednica RAB Srbija Maja Rakovic.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se juče s članovima Radne grupe za izradu Medijske strategije i sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, koji su je obavestili da je tekst tog dokumenta jednoglasno usaglašen bez izdvojenih mišljenja, uz konsenzuz svih učesnika u ovom postupku.

Članovi Radne grupe razmotrili su komentare i sugestije koje su dostavila nadležna ministarstva i usaglasili tekst dokumenta koji će sada, u skladu sa procedurom, biti upućen Vladi Srbije na usvajanje.

image1

Premijerka Brnabić zahvalila je svim članovima Radne grupe na posvećenom radu tokom izrade ovog važnog dokumenta, koji treba da da okvir za unapređenje medijske scene u Srbiji.

Na predlog premijerke Brnabić, dogovoreno je da ista Radna grupa, nakon usvajanja strategije, nastavi rad na izradi Akcionog plana za period od tri godine, što znači da će predsednica RAB-a Maja Rakovic biti i u timu koji će raditi na tom akcionom planu.

Predsednica Vlade Srbije je takođe zahvalila predstavnicima međunarodnih organizacija – Misiji OEBS u Srbiji, Delegaciji EU u Srbiji, Ambasadi Kraljevine Norveške i Fondaciji Konrad Adenauer, na kontinuiranoj podršci celom procesu.

Sastanku su prisustvovali zamenik šefa Misije OEBS u Srbiji Džozef Melot, predstavnici Delegacije EU u Srbiji i Ambasade Kraljevine Norveške.