Predsednica Vlade s novinarima

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj

Pošalji prijatelju

12. 12. 2019

Predsednica Vlade s novinarima

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa članovima Radne grupe za izradu Nacrta medijske strategije i sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja.Sastanku je prisustvovala i predsednica RAB-a Maja Rakovic.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa članovima Radne grupe za izradu Nacrta medijske strategije i sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja.

image2

Na sastanku su razmatrani komentari i sugestije na nacrt dokumenta koje je izradio dr Frančesko Šakitano, ekspert Evropske komisije iz Brisela, a nakon što je Radna grupa usaglasila otvorena pitanja u tom dokumentu. U komentarima koje je ekspert EK izradio, ističe se da je Radna grupa prihvatila važne preporuke koje su ranije dostavljene i kojima se „znatno poboljšava kvalitet nacrta strategije“, saopšteno je iz Vlade Srbije nakon sastanka.

Nacrt medijske strategije, u skladu sa procedurom, biće dostavljen na mišljenje nadležnim ministarstvima, nakon čega sledi usvajanje na Vladi.

image1  

Premijerka Brnabić istakla je da će članovi Radne grupe biti upoznati sa svim mišljenjima nadležnih ministrarstava, kako bi proces do kraja i u celosti bio transparentan i inkluzivan.

Na današnjem sastanku, članovi Medijske koalicije predali su predsednici Vlade Ani Brnabić spisak zahteva čiji je cilj sveukupno unapređenje medijske scene u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio sa saradnicima i predstavnici Delegacije EU u Srbiji, partnera koji sarađuju u procesu izrade Medijske strategije.

 

 

(Foto: Vlada Srbije, RAB)