Godišnji prijem OEBS-a u Srbiji

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

27. 11. 2019

Godišnji prijem OEBS-a u Srbiji

Misija OEBS-a u Srbiji organizovala je sinoć godišnji koktel u Hotelu ,,Hajat”. Godišnjem koktelu OEBS-a prisustvovala je i predsednica Udruženja radio-stanica RAB Srbija Maja Rakovic.

Misija OEBS-a u Srbiji dodelila je sinoć na godišnjem koktelu u Hotelu ,,Hajat” nagradu za ,,Ličnost godine  2019.", a ovo priznanja su dobili: izvršni direktor i glavni uredniku internet portala dnevnog lista "Danas" Bojana Cvejić, članica Upravnog odbora Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Sonja Stojanović Gajić i direktor Udruženja gradjana ,,Monitor” iz Novog Pazara Aleksandar Ivanović.

Godišnjem koktelu OEBS-a prisustvovala je i predsednica Udruženja radio-stanica RAB Srbija Maja Rakovic.

Šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio rekao je na godišnjem prijemu OEBS-a da ta misija obeležava još jednu uspešnu godinu rada u Srbiji i da ta misija asistira u razvoju demokratskog sistema u Srbiji.

image1  

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je Srbija je veoma zadovoljna saradnjom koju ostvaruje sa Misijom OEBS-a, kroz pružanje tehničke pomoći i ekspertize i da je podrška OEBS-a izuzetno značajna.

On je istakao i podršku te misije u procesu izrade Medijske strategije, procesima reforme pravosudja, unutrašnjih poslova i unapredjenja izbornog procesa.

Godišnjem prijemu OEBS-a prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora, novinari i predstavnici nevladinog sektora.

Nagrada "Ličnost godine" odaje priznanje gradjanima Srbije koji svojim radom doprinose promociji vrednosti te misije, a teme ovogodišnje nagrade su mladi u kontekstu unapredjenja bezbednosti i stabilnosti u regionu i važnost prilagodjavanja promenama.