Uspešno održan seminar RAB Srbija

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

15. 11. 2019

Uspešno održan seminar RAB Srbija

Dve dvodnevne obuke o pripremi informativnog programa, za novinare s lokalnih radio-stanica, održane su ovog meseca na Zlatiboru, u organizaciji Udruženja radio-stanica RAB Srbija i uz pomoć Ministarstva kulture i informisanja.

Dve dvodnevne obuke o pripremi vesti i informativnog programa, za po 15 novinara s lokalnih radio-stanica, održane su na Zlatiboru, u hotelu ,,Mir", od 1. do 3. i od 8. do 10. novembra. 

image1

Udruženje radio-stanica RAB Srbija organizovalo je uz pomoć Ministarstva kulture i informisanja seminar „Medij kojem se najviše veruje – opravdajmo poverenje slušalaca“ za medijske poslenike sa loklanih radio-stanica o pripremi lokalnih vesti i realizaciji informativnog programa, a neke od tema su bile i pronalaženje sagovornika i lokalnih tema, uređivanje vesti i medijska pismenost.   

image2

Znajući da većina lokalnih radio-stanica u Srbiji radi s malim brojem zaposlenih, ova obuka je osmišljena s ciljem da im pomogne da efikasno dobiju kvalitetniji informativni program, jer na najvećem broju stanica u Srbiji ni ne postoje informativne redakcije. S obzirom na to da velika većina radio-stanica ima i svoje portale, ova obuka će obuhvatiti pripremu i realizaciju vesti i za on-air program i za njihova online izdanja. 

image7  

Predavači su bili Marina Dimitrić (RAB Srbija, Naxi Media Mix) i Nevena Azinović (Naxi radio), a gosti predavači su bili nagrađivani novinari Dragan Krsnik (Tanjug) i Vladimir Đoković (Tanjug, 013Info).

image3  (Marina Dimitrić)

- Cilj seminara je pokazati predstavnicima lokalnih radio-stanica koliko je informativni program važan za njihove slušaoce, a najnovija istraživanja su pokazala da se slušaoci okreću lokalnim radio-stanicama zbog lokalnih tema – izjavila je Marina Dimitrić.

Nevena Azinović je rekla da je u pripremi vesti važna i dobra selekcija informacija.

image5 (Nevena Azinović)

- Radio je prijatelj i to treba iskoristiti na što bolji način. To znači da ono što nas interesuje i što mi želimo da čujemo na radiju, treba da damo i svojim slušaocima – izjavila je Nevena Azinović.

image6 (Dragan Krsnik)

Pored predavanja održane su i radionice za pisanje vesti.

image4 (Vladimir Đoković)