RAB Srbija: Dvodnevne obuke za novinare s lokalnih radio-stanica

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

31. 10. 2019

RAB Srbija: Dvodnevne obuke za novinare s lokalnih radio-stanica

Dve dvodnevne obuke o pripremi informativnog programa, za novinare s lokalnih radio-stanica, biće održane na Zlatiboru ovog i narednog vikenda, a u organizaciji RAB Srbija i uz pomoć Ministarstva kulture i informisanja.

Dve dvodnevne obuke o pripremi informativnog programa, za po 15 novinara s lokalnih radio-stanica, biće održane na Zlatiboru, u Hotelu ,,Mir", ovog i narednog vikenda.

Udruženje radio-stanica RAB Srbija će organizovati dve dvodnevne obuke za ukupno 30 polaznika, medijskih poslenika sa loklanih radio-stanica o pripremi lokalnih vesti i realizaciji informativnog programa.

Neke od tema će biti i pronalaženje sagovornika i lokalnih tema, uređivanje vesti i medijska pismenost.   

image1 (Prošlogodišnja obuka namenjena toncima)

Znajući da većina lokalnih radio-stanica u Srbiji radi s malim brojem zaposlenih, ova obuka treba da im pomogne da efikasno dobiju kvalitetniji informativni program, jer na najvećem broju stanica u Srbiji ni ne postoje informativne redakcije. S obzirom na to da velika većina radio-stanica ima i svoje portale, ova obuka će obuhvatiti pripremu i realizaciju vesti i za on-air program i za njihova online izdanja. 

Predavači će biti: Marina Dimitrić (Naxi Media Mix, RAB Srbija) i Nevena Azinović (Naxi radio), a gosti predavači će biti nagrađivani novinari Dragan Krsnik (Tanjug) i Vladimir Đoković (Tanjug, 013Info).