RAB Srbija: Dodeljene nagrade V(RAB)AC 2019

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

24. 10. 2019

RAB Srbija: Dodeljene nagrade V(RAB)AC 2019

Osma svečana dodela nagrade V(RAB)AC za najbolje radijske džinglove i reklame, u organizaciji RAB Srbija, upriličena je na 5. Media marketu - Sajmu informisanja, komunikacija i marketinga.

Osma svečana dodela nagrade V(RAB)AC za najbolje radijske džinglove i reklame, u organizaciji RAB Srbija, upriličena je na 5. Media marketu - Sajmu informisanja, komunikacija i marketinga. Udruženje radio-stanica RAB Srbija je ove godine, po osmi put, organizovalo izbor za najbolje radijske reklame i džinglove V(RAB)AC. U pitanju je jedino priznanje tog tipa koje se dodeljuje u Srbiji, i to u četiri kategorije: najbolji identifikacioni i pevani džingl i najbolje reklame u kategorijama do 20 sekundi i do 40 sekundi.

image1 

Predsednica RAB Srbija Maja Rakovic nije skrivala zadovoljstvo što je konkurs pokazao i da su svake godine reklame i džinglovi sve kvalitetniji, kao i da joj je posebno drago što su među najboljima i produkcije koje dolaze van Beograda.

- Udruženje RAB Srbija od svog osnivanja radi na tome da se kvalitet radijskih reklama u našoj zemlji poboljša i da one budu što slušanije. I uspeli smo u tome. Pre 10 godina situacija je bila potpuno drugačija, a sada su i istraživanja potvrdila da radijske reklame više slušaocima ne smetaju - izjavila je Maja Rakovic.

Ove godine stručni žiri je bio u sastavu: Marija Matić (Data & Communications Director, Direct Media), Tomislav Jakobović (konsultant, Brand Media Consulting, Hrvatska) i Zijo Valentino (kantautor).

Marija Matić je izjavila da su prilikom odlučivanja bodovali kvalitet teksta, muzike i produkcije.

- Veoma su mi se dopale reklame koje su poslale lokalne radio-stanice, a koje su sa akcentima s tog govornog područja - rekla je Matićeva.     

image2

Tomislav Jakobović je rekao da on kod reklama posebno vrednuje to da li slušajući je može u glavi da stvori sliku.

- Reklame su veoma važene za radio- stanice, jer baš tada treba zadržati slušaoce. RAB Srbija tu ima vitalnu ulogu za budućnost radija kao medija u Srbiji – izjavio je Jakobović.

U konkurenciji najboljih ID džinglova nagrade su osvojili:

Zlatni V(RAB)AC – Naxi Banker radio (Niš)     

Srebrni V(RAB)AC – Radio Vranje (Vranje)

Bronzani V(RAB)AC – TOP FM radio (Beograd) 

U konkurenciji najboljih pevanih džinglova nagrade je osvojio:

Zlatni V(RAB)AC – Tempo Naxi radio (Zaječar)

U konkureniciji radio-reklama do 20 sekundi nagrade su osvojili:

Zlatni V(RAB)AC – NAXI radio (Beograd), za reklamu „Floor Experts“ 

Srebrni V(RAB)AC – NM Produkcija (Novi Sad), za reklamu „Lagoza”

Bronzani V(RAB)AC – Naxi  Banker radio (Niš), za reklamu „Niško pivo u jesen”

U konkurenciji radio-reklama do 40 sekundi nagrade su osvojili:

Zlatni V(RAB)AC – McCann Beograd, za reklamu “Vitaklinci”

Sebrni V(RAB)AC – NAXI radio (Beograd), za reklamu „RAB Srbija“

Bronzani V(RAB)AC – NAXI radio (Beograd), za reklamu „Midea“

Dodeli nagrada prisustvovali su i državni sekretar za informisanje Aleksandar Gajović i pomoćnica ministra kulture i informisanja Slavica Trifunović.

image3

Nakon dodele nagrada je, u organizaciji RAB Srbija  organizovan panel ,,Oglašavanje na radiju u digitalnoj eri“. U panelu, u okviru 5. Media marketa - Sajama informisanja, komunikacija i marketinga juče su učestvovali: Maja Rakovic (predsednica RAB Srbija i glavna i odgovorna urednica Naxi radija), Tomislav Jakobović (konsultant Brand Media Consulting, Hrvatska), Marija Matić (Data & Communications Director, Direct Media), Nikola Kovačević ( direktor Naxi Media Mixa) i Ferenc Berček (Active radio, Bečej), a moderator je bila Nevena Azinović (kretaivni director Naxi radija).      

Galeriju fotografija pogledajte OVDE