17. Radio-dani RAB Srbija

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

09. 04. 2019

17. Radio-dani RAB Srbija

U Hotelu ,,Mona“ na Zlatiboru, od 14. do 16. aprila, biće održani 17. Radio-dani RAB Srbija.

Udruženje radio-stanica RAB Srbija okupiće na jednom mestu medijske profesionalce iz zemlje i inostranstva, a skup će otvoriti državni sekretar za kulturu i informisanje Aleksandar Gajović, član Saveta REM-a Goran Peković i predsednica RAB Srbija Maja Rakovic.     

Na najvećem regionalnom medijskom skupu, predstavnici radio-stanica, članica RAB-a, kao i gosti iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije imaće priliku da razmene mišljenja na okruglom stolu ,,Digitalizacija radija u Srbiji”, kada će panelisti biti predstavnici Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, RATEL-a, REM-a, RTS-a, JP-a ,,Emisiona tehnika i veze”.

Predavači na Prolećnim Radio danima biće i inženjer Muranji Janoš koji će govoriti o smernicama EU za radio-emitovanje, a njegov kolega Nača Norbert s Radija 88 iz Segedina pričaće na temu ,,Kako lokalni radio da u svom gradu pobedi nacionalni”.  

O radijskoj opremi, odnosno o tome kakav je danas radio-standard i kako da se radio bolje čuje govoriće izvršni direktor Naxi Media Mixa Nikola Kovačević i zamenik predsednika RAB-a Ferenc Berček.

Konsultant i medijski stručnjak Tomislav Jakobović ovoga puta imaće marketinšku temu ,,Radio dizajniran za oglašivače”, a producent Goranka Jednak Maksimović govoriće o promociji programskih akcija.  

Svoje utiske s Radio dana Evrope, koji su nedavno održani, preneće kolege Nevena Azinović i Mario Radojković.  

Na ovim Radio-danima biće upriličena i promocija knjige ,,Misija Capri ili Opklada, Blackbird i Beogradski gambit”, a na promociji će pored autora Marina Krešića, učestvovati i dramska umetnica Tanja Bošković.

I ovoga puta biće organizovani kratki razgovori na više tema, pod nazivom ,,Ideje na 100”.

RADIO ne može bez muzike, pa će koncerte imati pevač Lukijan Ivanović, bend ,,Osvajači”, a obe večeri će svirati i zaječarski ,,Boemi”.    

Radio-dane RAB Srbije finansiraju sve radio-stanice, članice RAB-a.

Radio dani RAB Srbija - agenda.doc