Pokrajina raspisla konkurse za informisanje za ovu godinu

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

20. 03. 2019

Pokrajina raspisla konkurse za informisanje za ovu godinu

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama raspisao je četiri konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja u 2019. godini.

Raspisani su konkursi za unapređenje profesionalnih standarda, za informisanje osetljivih grupa, za podsticanje informisanja na srpskom jeziku u zemljama u okruženju i za oblast javnog informisanja u okviru kojeg je i informisanje na jezicima nacionalnih manjina. 

Ukupna vrednost opšteg konkursa je 49,2 miliona dinara. Za privatna preduzeća opredeljeno je 40,4 miliona dinara, pri čemu je za medijske sadržaje na srpskom jeziku opredeljeno 37 miliona dinara, a za medisjke sadržaje na jezicima nacionalnih manjina 3,4 miliona dinara. Za nevladine organizacije namenjeno 8,8 miliona dinara, pri čemu je za medijske sadržaje na srpskom jeziku 6 miliona dinara, a za medisjke sadržaje na jezicima nacionalnih manjina 2,8 miliona dinara.

Najmanji iznos sredstva koji može biti dodeljen je 100.000 dinara, a najveći sedam miliona dinara.

Kada je reč o preostala tri konkursa,  za unapređenje profesionalnih standarda namenjeno je 1,5 miliona dinara, za sufinansiranje projekata za informisanje osetljivih grupa namenjeno je 2,5 miliona dinara, a za podsticanje informisanja na srpskom u zemljama u okruženju opredeljeno je osam miliona dinara.

Konkursi su otvoreni do 18. aprila.