Počinje javna rasprava o Nacrtu medijske strategije

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

01. 02. 2019

Počinje javna rasprava o Nacrtu medijske strategije

Vlada Republike Srbije saopštila je danas da je javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji započela 31. januara i trajaće do 1. marta ove godine.

Tekst Nacrta medijske strategije i sve informacije u vezi sa održavanjem javne rasprave dostupni su na sajtu Vlade Republike Srbije

www.srbija.gov.rs/specijal/362240 i na Portalu eUprave  javnerasprave.euprava.gov.rs/javna-rasprava/171.

Javnu raspravu o Nacrtu medijske strategije sprovodi Kabinet predsednice Vlade.

Primedbe i predlozi u vezi sa tim nacrtom dostavljaju se Kabinetu do 1. marta ove godine, na imejl medijska.strategija@gov.rs ili na adresu Nemanjina 11, Beograd (sa naznakom „Nacrt strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji“).

U okviru javne rasprave organizovaće se i četiri okrugla stola, i to 19. februara u Novom Sadu, 22. februara u Nišu, 25. februara u Čačku i 27. februara u Beogradu.

U javnoj raspravi i na okruglim stolovima učestvovaće predstavnici medijskih i novinarskih udruženja koja su činila Radnu grupu za izradu medijske strategije, a članica Radne grupe bila je i predsednica Udruženja radio-stanica RAB Srbija Maja Rakovic, koja će i aktivno uzeti učešće na predstojećim javnim raspravama.

Pored članova Radne grupe, u izradi medijske strategije učestvovao je i veliki broj eksperata, predstavnika međunarodnih organizacija i organizacija civilnog društva, medija, medijskih javnih servisa, akademske javnosti i drugi. RAB Srbija je imala svog predstavnika i u ovom širem sastavu, a reč je o ekspertu i advokatu našeg udruženja Stevanu Pajoviću. 

Po završetku javne rasprave, Kabinet predsednice Vlade analiziraće sve predloge i primedbe svih učesnika javne rasprave i pripremiće izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi.