Njeno veličanstvo Produkcija

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj

Pošalji prijatelju

23. 10. 2018

Njeno veličanstvo Produkcija

Na Zlatiboru je od 19. do 21. oktobra uspešno realizovan projekat RAB Srbije ,,Njeno veličanstvo Produkcija", a koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Trodnevna obuka za kolege iz 15 lokalnih radio-stanica, pod nazivom ,,Njeno veličantvo Produkcija”, održana je od 19. do 21. oktobra, u Hotelu ,,Mir” na Zlatiboru, a u organizaciji Udruženja radio-stanica RAB Srbija i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Sa kolegama je radio jedan od najvećih evropskih produkcijskih stručnjaka Bola Žolt, koji ih naučio finesama produciranja i montaže programa, radijskih reklama i džinglova, a radilo se u programima sound forge i vegas.  

image1 

RAB je projekta ,,Njeno veličanstvo Produkcija” osmislio s ciljem da se unapredi rad lokalnih medija. Zamenik predsednika RAB Srbija Ferenc Berček izjavio je da RAB ovim projektom čini korak napred ka samoodrživim medijima u Srbiji.

- Cilj je bio da naučimo kolege s lokalnih radio-stanica kako da dobrom produkcijom odgovore zahtevima oglašivača, a kako bi se zahvaljujući kvalitetnim reklamama došlo do poboljšanja programa, ali i finansijskog stanja medija – rekao je Berček.

image2 

Bola Žolt je objasnio da je obuka imala i teorijski i prakični deo, uz niz primera iz prakse. 

– Nova znanja i veštine omogućiće profesionalniji rad i stvaranje kvalitetnijih i delotvornijih radijskih reklama i džinglova, čime će se poboljšati i kvalitet celokupnog programa radio- stanica. Novi trendovi u radio- produkciji se ne odnose isključivo na reklamne spotove i džinglove. Svakodnevna produkcija, uključujući tu i produkciju vesti i raznih programskih elemenata, bile su teme koje smo obrađivali.  Radio je evoluirao i produkcijski moramo da pratimo svetske trendove – izjavio je Bola.

image3

Radilo se po grupama, a kolege su radile i sa brojnim najnovijim specijalnim efektima, a na samom kraju je i predavač Bola Žolt uradio, kao pokazni primer, radio-reklamu.

image4