RAB Srbija u nacionalnoj kampanji ,,Imaš samo jedan put”

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

04. 10. 2018

RAB Srbija u nacionalnoj kampanji ,,Imaš samo jedan put”

,,Imaš samo jedan put” naziv je nacionalne kampanje Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije, ali i pesme koju su za tu priliku uradili Nigor i Dušan Alagić. Udruženje radio-stanica RAB Srbija je medijski partner, a pesma će premijerno biti puštena danas u 15:40 na svim radio-stanicama, članicama RAB-a.

RAB Srbija je ponosni medijski partner Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije u nacionalnoj  kampanji ,,Imaš samo jedan put". U ovoj velikoj akciji, koja za cilj ima da se smanji broj saobraćajnih nezgoda na putevima i skrene pažnja svim učesnicima u saobraćaju da voze pažljivo i poštuju saobraćajne propise, učestvuje i poznati pevač Nigor s istoimenom pesmom.  

image1 

Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević istakla je, na sastanku s predstavnicima RAB-a u Palati Srbije, važnost radijske podrške ovoj akciji.

- Mi pozivamo učesnuke u saobraćaju da se promene. Prosečna starost poginulog motocikliste je 36 godina, a poginulog mopediste je 48 godina, te je jasno da je reč o zrelim ljudima. Kroz ovu akciju želimo preventivno da delujemo na sve učesnike u saobraćaju – poručila je Miloševićava.     

Predsednica RAB Srbija Maja Rakovic rekla je da joj je čast što je RAB medijski partner nacionalne kampanje Agencije za bezbednost saobraćaja, jer se radio kao posebni medij komuniciranja sluša u kolima.

- Ako treba poruka da se prenese putem pesme, onda ne postoji bolji medij od radija za to – istakla je Maja Rakovic.  

image3 

,,Imaš samo jedan put” je pop pesma s govornim, sugestivnim tekstom. Muzičar Nigor je podsetio da je on učestvovao u sličnoj akciji 1999. godine, s pesmom ,,Ne brže od života”, nakon što je u saobraćajnoj nezgodi izgubio troje prijatelja, a među kojima je bio i njegov kolega iz ,,Montenigersa” Nebojša Saveljić.  

- Smtram da mi je dužnost da ljudima kroz pesmu prenesem poruku da budu oprezni, jer svakom u životu može da se desi ovakva tragedija. Ljudi moraju imati svest o tome da u saobraćaju mogu da izgube život, ali i da ga drugom oduzmu. Zato je i naziv pesme i akcije ,,Imaš samo jedan put” – rekao je Nigor.   

image2 

RAB Srbija, Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije i Nigor vam poručuju - požuri polako!