Humanitarna izložba Slobodana Maleševa Bobice

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

25. 09. 2018

Humanitarna izložba Slobodana Maleševa Bobice

Humanitarna izložba novinara i fotografa iz Bečeja Slobodana Maleševa Bobice, našeg kolege koji je od samog početka u RAB Srbiji, produžena je u Galeriji ,,Krug" do petka, 28. septembra. Sav prihod od prodatih Bobičinih fotografija otići će za nastavak lečenja njegovih sugrađana Ivane Ćurčić, Ivana Filipčeva i Erika Kalmara.

„Bečejke, Bečejci i još ponešto...“ naziv je izložbe fotografija koja je 12. septembra otvorena u Galeriji ,,Krug” u Bečeju. Na zahtev samih građana koji nisu stigli da posete izložbu, organizatori – Kancelarija za mlade opštine Bečej – odlučili su da trajanje ove humanitarne postavke bude produženo do petka, 28. septembra. 

Kupovinom jedne od 119 fotografija ili majica sa potpisom autora, građani mogu pomoći i pružiti podršku mladim Bečejcima - Ivani Ćurčić, Ivanu Filipčevu i Eriku Kalmaru, koji su teško oboleli, iako i sam autor izložbe vodi borbu sa opakom bolešću. 

Nina Malešev, Bobičina kćerka, kratko nam je u telefonskom razgovoru rekla da je veoma ponosna na svog tatu, koji zbog bolesti nije mogao da prisustvuje otvaranju izložbe, što je svojim fotografijama pomogao drugima, a i njemu su mnogi pomogli.       

Fotografije su izrađene u rezoluciji 30x45cm, a početna cena je 1.000 dinara. Po želji samog autora – prednost u kupovini imaju oni posetioci koji su se i našli ispred njegovog objektiva. Postavka broji mnoštvo fotografija na kojima su ovekovečeni i članovi KUD-a „Đido“.

Fotograf Slobodan Malešev Bobica decenijama svojim foto - aparatom beleži mnoge Bečejke i Bečejce, njihove važne trenutke, ali i događaje u samom Bečeju. Bobica je ovekovečio i sve Radio dane RAB Srbija, a jednom prilikom je, baš na Radio danima, izjavio: ,,Znaš, ja ne vidim baš najbolje kada nemam objektiv”.

A sa objektivom (ili bez) Bobica vidi svet i sve nas baš onako kakvi bi svi trebalo da budemo – humani.

Izložba „Bečejke, Bečejci i još ponešto...“ trajaće do 28. septembra. Bobica je, inače, autor preko 100.000 fotografija, a ovo je prilika da vidite i kupite neke od njih.

image1