Veliku pažnju privukao panel o radiju na Digital 2018

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj

Pošalji prijatelju

07. 09. 2018

Veliku pažnju privukao panel o radiju na Digital 2018

Prvog dana konferencije ,,Digital2018", koji je okupio najznačajnija imena iz sveta komunikacija iz celog regiona kao i brojne goste iz inostranstva, održan je i veoma posećeni panel ,,Subeme La Radio: U kutijama ponovo žive mali ljudi LJUDI".

Peta regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima Digital 2018, u organizaciji kompanije Color Media Communications, održava se 6. i 7. septembra u beogradskom hotelu Metropol.

image2 

Na panelu posvećenom radiju su juče učestvovali: Maja Rakovic (Naxi radio, RAB Srbija), Nemanja Kostić (Play Radio), Dario Arnautović (Narodni radio), Adnan Osmanagić (RSG Grupa), Tomislav Jakobović (Brand Media Consulting), a moderator je bila Jovana Glogorijević, novinarka nedeljnika "Vreme".

"Nije samo globalni hit Enrikea Iglesijasa vratio radio na velika vrata u naše domove. Svedoci smo veoma žive radijske scene u proteklih nekoliko godina. Dugo zapostavljan kao “medij iz prve polovine 20. veka” radio doživljava globalnu renesansu " - stajalo je u najavi ovog panela.

image1

Vlasnici i menadžeri iz oblasti radijskog biznisa u našem regionu govorili su o tome koliko su se promenili profitni modeli na radiju od vremena kada je Sonja Savić radila razgovor sa Srđanom Šaperom u ulozi Spiridona Kopicla u kultnom filmu “Davitelj protiv davitelja”, do toga na koji način su sve digitalne platforme doprinele promociji radio stanica, kako danas izgleda radijska i medijska slika regiona, kao i koje su navike savremenih slušalaca radija.

Svi zajedno su zaključili da je radio i dalje medij kome se najviše veruje, i da je šteta što marketinške agencije ne poklanjaju veću pažnju radio stanicama, koje imaju sposobnost da kreiraju navike svojih slušalaca.

Ujedno, istakli su da će u budućnosti opstati samo one radio stanice koje su spremne da se prilagođavaju aktuelnim trendovima u eri digitalizacije, kao i one koje su se jasno profilisale i formatizovale svoj program.

image3 

 

 

Skup je svečano otvorio ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, a na otvaranju su govorili i ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif i državna sektretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.