16.Radio dani RAB Srbija

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

04. 09. 2018

16.Radio dani RAB Srbija

Hotel ,,Stara planina", od 27. do 29. oktobra 2018. godine.

Jesenji Radio dani RAB Srbija biće ove godine održani na Staroj planini, od 27. do 29. oktobra, u Hotelu ,,Stara planina". 

Brojni predavači, gosti iz okolnih zemalja i kolege okupiće se u okviru Radio dana koje će, po šesnaesti put, organizovati Udruženja radio-stanica RAB Srbija.

Svečano će skup otvoriti predsednica RAB-a Maja Rakovic i državni sekretar za informisanje Aleksandar Gajović, a nakon čega će, kao i svako godine, biti upriličen razgovor s državnim sekretarom o aktuelnim dešavanjima u sferi radio-industrije.

Vlasnici i direktorio radio-stanica u Srbiji imaće priliku da razgovaraju i sa predstavnicima RATEL-a i REM-a jer će 16. Radio danima prisustvovati i Miodrag Ivković, direktor sektora za elektronske komunikacije u RATEL-u, kao i članovi Saveta REM-a Goran Peković i Đorđe Vozarević.

Posebnu obuku za pisanje medijskih projekata, za članice RAB-a, održaće medijski stručnjak Mitko Jakovlevski, a predavanje na temu ,,Pisanje narativnih i finansijskih izveštaja za realizovane projekte” imaće Borka Rajšić koja je rukovodilac grupe za projektno sufinansiranje i razvoj medijskog pluralizma u Ministarstvu kulture i informisanja.

O čisto radijskoj temi ,,Koliko vredimo? Izazovi u prodaji reklamnog prostora na radiju” govoriće radijski ljudi i to: Adis Kadrić (RSG Radio iz Sarajeva), Nikola Kovačević (Naxi radio iz Beograda), Svetlana Tomov (Radio 021 iz Novog Sada),  Aleksandar Đurić (AS FM radio iz Novog Sada), Milan Urošević (Radio Stari grad iz Kragujevca) i Mario Radojković (Naxi Banker radio iz Niša). Moderador će biti Maja Rakovic (RAB Srbija).

O tome šta se dešava u Evropi, a kada je reč o radiju, govoriće Goranka Jednak Maksimović, producent i predstavnik Radiodays Europe.

O medijskoj pismenosti se danas nedovoljno govori, pa će jedan panel kojim će moderirati Maja Rakovic biti posvećen ovoj temi, a govoriće profesori Filozovskog fakulteta u Nišu: Vladeta Radović, Ivan Cvetanović i Vanče Bojkov, kao i novinarka, web urednica i PR RAB-a Marina Dimitrić.

Na 16. Radio danima će Dejan Raketić predstaviti Nacionalnu akademija za javnu upravu, a nastavnik Vladimir Manić film o Staroj planini.   

Predstojeći 16. Radio dani biće po prvi put organizovani na Staroj planini, a naši gosti biće i grupa Osvajači, Evergrin kvartet Deni, ali i Ekopolis medijska mreža.  

Radio dane RAB Srbije finansiraju sve radio-stanice, članice RAB-a.

Radujemo se učenju i druženju!