Prvi sastanak Tima za dijalog i Koordinacionog tela za saradnju sa medijima

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

13. 07. 2018

Prvi sastanak Tima za dijalog i Koordinacionog tela za saradnju sa medijima

Prvi sastanak Tima za dijalog, koji čine predstavnici medijskih i novinarskih udruženja i vladinog Koordinacionog tela za saradnju sa medijima održan juče u Vladi Republike Srbije.

Tim za dijalog i Koordinaciono telo formirani su kako bi zajednički i operativno radili na rešavanju problema novinara i medija.

Na sastanku je potvrđen sastav Tima za dijalog, koji čine medijska i novinarska udruženja: Zoran Sekulić (Asocijacija medija), Milorad Tadić (Asocijacija nezavisnih elektronskih medija), Zorica Višnjić (Lokal pres), Tanja Maksić (Asocijacija onlajn medija), Slaviša Lekić (Nezavisno udruženje novinara Srbije), Petar Jeremić (Udruženje novinara Srbije), Nedim Sejdinović (Nezavisno društvo novinara Vojvodine), Marina Dimitrić (RAB Srbija) i Dejan Gligorijević (Sindikat novinara Srbije).

image1 

Koordinaciono telo čine: Nemanja Pantić (Ministarstvo unutrašnjih poslova), Ana Subotić (Ministarstvo kulture i informisanja), Milica Vučković (Ministarstvo pravde), Jelena Parezanović (Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave) i Ranka Vujović (Republički sekretarijat za zakonodavstvo), dok su kopredsednice savetnica predsednika Republike Srbije za medije Suzana Vasiljević i savetnica predsednice Vlade Republike Srbije za medije Jelena Kovačević, koja je i predsedavala današnjim sastankom. 

Dogovoreno je da se redovni sastanci Tima za dijalog i Koordinacionog tela održavaju jednom mesečno, kako bi se operativno razmatrala i rešavala aktuelna pitanja. 

Na sastanku je evidntirano više od 20 pitanja i tema kojima će se ova dva tela prioritetno baviti.