Maja Rakovic na Play Media Day

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

11. 06. 2018

Maja Rakovic na Play Media Day

Na regionalnom komunikacijskom događaju Play Media Day, koji se tradicionalno održava u Banjaluci, predavanje je održala predsednica RAB Srbija Maja RAkovic, koja je govorila o snazi radija i o tome koliko je važno modernizovati radio stanice i prilagoditi ih digitalnoj budućnosti.

Play Media Day 03, okupio je 08. juna u Banjaluci, više od 500 predstavnika medija, kompanija, kreativnih agencija, institucija, ali i mnogobrojnih studenata, koji su u Muzeju savremene umetnosti RS pratili predavanja, radionice i panele, više od 30 svetskih, regionalnih i domaćih stručnjaka.

Pored brojnih sadržaja koje je konferencija ponudila, važan deo odnosio se i na tradicionalne medije, poput radija, kojem je kako je zaključeno, internet dao krila.

- Radio je kao kameleon, uspeva da se prilagodi svakoj eri i ostaje medij koji se voli - naglasila je Maja Rakovic.

O radiju je govorila i Goranka Jednak Maksimović, producentkinja RTV Vojvodina (Novi Sad) u svom izlaganju na temu „Radio na asfaltu i travi - Radio prijatelj događaja i festivala”.

Među predavačima i učesnicima festivala našla su se brojna značajna imena kreativne industrije i sveta medija, među njima i osnivači kreativne agencije SNASK iz Švedske Fredrik Öst i Erik Kockum, francuski futurista Jean Christophe Bonis, Sašo Dimitrievski iz slovenačke Pristop grupe, Iva Obrovac iz zagrebačke agencije 404, Bojan Hadžihalilović, kreativni direktor Fabrike iz Sarajeva i mnogi drugi.

Sve informacije o ovom regionalnom komunikacijskom događaju možete pronaći na playmediaday.com