Održan sastanak s premijerkom povodom izrade nove medijske strategije

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

24. 05. 2018

Održan sastanak s premijerkom povodom izrade nove medijske strategije

Prvom radnom sastanku kod premijerke Ane Brnabić, a povodom izrade nove medijske strategije prisustvovala i predsednica RAB Srbija Maja Rakovic.

Na inicijativu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić juče je održan prvi radni sastanak predstavnika novinarskih i medijskih udruženja sa predstavnicima Ministarstva kulture i informisanja, na kojem se razgovaralo o izradi nove medijske strategije i temama koje se odnose na položaj medija. Sastanku je prisustvovala i savetnica predsednika Republike Srbije za medije Suzana Vasiljević. 

Od novinarskih i medijskih medijskih udruženja, na sastanku su pozvani predstavnici RAB Srbija, Udruženja novinara Srbije, Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Asocijacije medija, Lokal presa, Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, Asocijacije onlajn medija i Sindikata novinara Srbije (SINOS).

image1
S obzirom na to da je reč o važnom dokumentu za budući razvoj medijske scene u Srbiji, cilj je da u izradi strategije učestvuju sva relevantna novinarska i medijska udruženja, kako bi se zajedno došlo do najboljih rešenja u interesu medija i javnosti i da bi se zajednički radilo na poboljšanju položaja medija u Srbiji. 

Ovo je bio prvi u nizu planiranih susreta predstavnika države i novinarskih i medijskih udruženja, a termin narednog sastanka biće naknadno dogovoren, saopšteno je iz kabineta Ane Brnabić.

 

(Foto: Vlada Srbije)