Radiodays Europe 2018 – Svet sluša

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

27. 03. 2018

Radiodays Europe 2018 – Svet sluša

Na Radiodays Europe 2018 bilo je dinamično od samog otvaranja. Dobrodošlicu su nam poželeli Anders Held (ko-osnivač i menadžer Radiodays Europe, Švedska), Corinna Drumm (generalna direktorka Austrijske asocijacije komercijalnih emitera VÖP, Austrija), Monika Eigensperger (direktorka radija, ORF, Austrija), Graham Dixon (direktor radija, EBU, Švajcarska) i Stefan Möller (predsednik Evropske asocijacije radio stanica AER, Finska).

 

Bob Shennan (BBC, Velika Britanija) govorio je o tome da BBC razmišlja kako da kombinuje striming i radio, kao i internet i DAB. On je to nazvao “mešanom ekonomijom”. Bob se osvrnuo i na prelazak na DAB i u vezi sa tim rekao: “Mi znamo da je DAB važan, ali samo kao deo priče, zajedno sa FM-om i internetom. Moramo još mnogo toga da uradimo pre nego što počnemo da razmišljamo o prelasku u Velikoj Britaniji, i u tome moramo prepustiti vođstvo slušaocima.”

Siobhan Kenny (Radiocentre, Velika Britanija) je najavila novu ,,Radio - audio nedelju” u Velikoj Britaniji, koja će povezati različite delove industrije. Ona je s entuzijazmom pričala o prtnerstvu komercijalnog radija sa BBC-jem i poručila da moraju da rade zajedno.

Ralph van Dijk (Eardrum, Australija) je pozvao sve učesnike da zajedno naprave audio-logo Radiodays Europe.

Bakel Walden (SRG, Švajcarska) je govorio o kampanji protiv finansiranja javnog sektora koja se završila javnim glasanjem na kojem je izglasano poverenje javnom medijskom sistemu, a Max Schrems (NOYB, Austrija) je mladi advokat koji je postao poznat po svojoj kampanji protiv Facebook-a i kršenja privatnosti.

Brz i dinamičan tempo nastavio se i po otvaranju kada su počela predavanja (po četiri istovremeno), a o njima uskoro na našem sajtu, a naravno i na našim Radio danima.