Dodela nagrada V(RAB)AC 2017

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

19. 06. 2017

Dodela nagrada V(RAB)AC 2017

Udruženje radio-stanica RAB Srbija, po šesti put,dodelilo je nagradu V(RAB)AC, jedino priznanje koje se u Srbiji dodeljuje u radio industriji za najbolji radijski džingl i najbolju radijsku reklamu. Nagrade su dodeljene 16. juna u Beogradu, u Hotelu 88 Rooms.

Stručni žiri bio je u sastavu: Rade Santrač, kompozitor i dizajner zvuka, Nebojša Jakovljević, direktor Muzičkog centra Kragujevac i član grupe Osvajači i Dejan Ilić – Idekius, muzički producent. Predsednik žirija bio je Rade Santrač, a zajedno su odabrali najbolje radio džinglove i radio reklame koje su pristigle na naš konkurs u sledećim kategorijama: za najbolji identifikacioni džingl, pevani džingl i za reklame u kategorijama do 20 sekundi i do 40 sekundi.

- RAB Srbija je važno udruženje koje okuplja veliki broj profesionalaca, zbog čega mi je bila čast da budem deo ovog žirija. Drago mi je što smo, svi mi u žiriju, mogli da uočimo da postoji izuzetan kvalitet u izradi radijskih reklama i džinglova - rekao je Rade Santrač, predsednik ovogodišnjeg žirija.

Predsednica Udruženja radio-stanica RAB Srbija Maja Rakovic čestitala je nagrađenima, kao i ostalim učesnicima na ovom konkursu.

- Radio stanice se trude da što bolje osmisle svoj imaging i to je zaista postala prava umetnostu u celom svetu, pa i kod nas. S druge strane, kreativnost razvijaju i kroz stvaranje autentičnih radijskih reklama. Nagradom V(RAB)AC želeli smo da nagradimo one koji su napravili iskorak u ove dve oblasti. Važno je to da smo zajedničkim snagama podigli kvalitet u odnosu na prethodnu godinu i da iz godine u godinu napredujemo - istakla je Maja Rakovic, predsednica RAB Srbija.

U konkurenciji najboljih ID džinglova nagrade su osvojili:
- Zlatni V(RAB)AC – Radio IN (Niš) 
- Srebrni V(RAB)AC – NAXI Banker radio (Niš)
- Bronzani V(RAB)AC – Radio Caribrod (Dimitrovgrad)

U konkurenciji najboljih pevanih džinglova nagrade su osvojili:
- Zlatni V(RAB)AC – NAXI radio (Beograd)
- Srebrni V(RAB)AC – Radio 021 (Novi Sad)
- Bronzani V(RAB)AC – Tempo NAXI radio (Zaječar)
 
U konkureniciji radio-reklama do 20 sekundi nagrade su osvojili:
- Zlatni V(RAB)AC – NAXI Banker radio (Niš) za reklamu „Benni“
- Srebrni V(RAB)AC – NAXI radio (Beograd) za reklamu „Velux“
- Bronzani V(RAB)AC – Radio IN (Niš) za reklamu „Krilca i pivce 01“
 
U konkurenciji radio-reklama do 40 sekundi nagrade su osvojili:
- Zlatni V(RAB)AC – NAXI Banker radio (Niš) za reklamu “Benni slavska”
- Srebrni V(RAB)AC – NAXI radio (Beograd) za reklamu „Etno restoran Zlatar“
- Bronzani V(RAB)AC – Ami NAXI radio (Kikinda) za reklamu „Salon kupatila“

Udruženje radio-stanica RAB Srbija, koje je ustanovilo nagradu V(RAB)AC, podstiče kreativno radiofonsko stvaralaštvo i promoviše radio kao medij. Zajedno na crvenom tepihu.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDE.