Play Media Day 02: Važna uloga radija u digitalnoj budućnosti

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

23. 05. 2017

Play Media Day 02: Važna uloga radija u digitalnoj budućnosti

Na nedavno održanom komunikacijskom događaju „Play Media Day 02” Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija i predsednica Udruženja RAB Srbija istakla je da radio ima odličnu perspektivu u digitalnoj budućnosti te da će uz malo prilagođavanja biti korak ispred svih drugih tradicionalnih medija.


Play Media Day 02 okupio je oko 500 učesnika, ali i predavača i panelista koji su u petak, 19. maja u Banjaluci razmenili znanje i ostvarili nova poznanstva.

Na medijskom panelu „Opstanak tradicionalnih medija u digitalnoj budućnosti”, na kome su značajna novinarska imena govorila o procesu prilagođavanja medija novim tehnologijama i savremenom načinu života, istaknuto je da radio kao medij ima izvanrednu perspektivu u digitalnoj budućnosti.

- Što se Naxi radija tiče mi smo odavno zakoračili u svet digitalnih medija. Naša mreža „Naxi digital” postoji već šest godina i postiže odlične rezultate širom sveta. To vidimo i po porukama slušalaca iz celog sveta, ali i po podacima o slušanosti naših live streaming-a. Primer za to da se Naxi veoma sluša, i van granica Srbije, je Banjaluka, u kojoj sam i lično, na nekoliko mesta u gradu, čula neku od Naxi digital radio stanica. Moj savet svim kolegama iz medija jeste da ne beže od novih tendencija u svetu medija, već da se potrude da im se što bolje prilagode - rekla je Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija i predsednica udruženja RAB Srbija.

image1

Pored Maje Rakovic, kao predstavnik radijske industrije govorio je i Adnan Osmanagić, osnivač i direktor RSG radija iz Sarajeva, koji se složio sa tvrdnjom da se radio kao medij brzo prilagodio i iskoristio internet kao svoju veliku prednost i priliku za razvoj.


Na panelu su govorili i glavna urednica “Oslobođenja” Vildana Selimbegović i glavni urednik magazina “NIN” Milan Ćulibrk uvereni su da će štampa preživeti i aktuelnu tehnološku revoluciju uz napomenu da će opstati samo dobre novine, koje će čitaocima ponuditi kvalitetne autorske tekstove. O situaciji na komercijalnim i javnim televizijama govorili su urednica i novinarka na hrvatskom RTL-u Mirjana Hrga, direktorica Alternativne televizije iz Banjaluke Nataša Tešanović i legendarni Goran Milić koji su istakli da je ključno da televizije gledaocima ponude kvalitetno novinarstvo i prepoznatljiva TV lica kojima publika vjeruje.

image2 

Panel “Opstanak tradicionalnih medija u digitalnoj budućnosti” bio je najposećeniji na celoj manifestacije, a veliko interesovanje vladalo je i za drugim predavanjima koja su učesnicima dale dobar uvid u savremene tendencije u svetu medija, marketinga, odnosa sa javnošću i društvenih mreža kao sve aktuelnijih kanala komunikacije.

Regionalni komunikacijski događaj Play Media Day 02 ponudio je kvalitetnu edukaciju, stvorio nova prijateljstva, saradnje, iskustva i uspomene koje se pamte cijeli život.

image3