Proslava šestog rođendana RAB Srbija

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

17. 12. 2016

Proslava šestog rođendana RAB Srbija

Udruženje radio-stanica RAB Srbija obeležilo je 15. decembra u Hotelu Borkovac u Rumi svoj šesti rođendan!

Sjajni domaćini su ove godine bile kolege sa Radio Srema i RTV Fruška Gora, kuća na čijem se čelu nalazi Slavko Stijaković.

RAB Srbija je za svo ovo vreme dala najveći doprinos u Srbiji na poboljšanju kvaliteta programa kod svih 119 radio - stanica, koliko ih je u RAB-u.

- Radio program je formatizovan, radio kao medij je ponovo na crvenom tepihu. Iza nas je naša najuspešnija, ali i najteža godina. Kao reperezentativno udruženje bili smo ove godine, po prvi put, skupštinski predlagači. Ove godine smo potpisali i koalicioni sporazum sa ,,Novom mrežom Srbije"  koja okuplja lokalne televizije - izjavila je predsednica RAB Srbija Maja Rakovic i dodala da to radijsko udruženje od nedavno ima i predstavnika u Odboru kreativne industrije Pivredne komore Srbije jer je ona imenovana za zamenika predsednika.

image1

Za šest godina postojanja, RAB-ovcu su organizovali dvanaest Radio dana, kojima je prisustvovalo po 200 učesnika iz Srbije i regiona. RAB je danas u Srbiji ,,najšira medijska platforma“  jer okuplja ne samo radio-stanice već i sve medijske profesionalce, umetnike i izvođače.

Srećan rođendan poželeo nam je i naš kolega i prijatelj Miloš Rajković, član Saveta REM-a:

,,Kada god se okupimo, oseća se neka posebna energija i to je divno. Svedok sam vašeg rasta i velikog truda. Nadam se da ćete i nadalje biti jaki i optimistični, i naravno profitabilni".

image3

Predsednica RAB-a Maja Rakovic je tom prilikom dodelila zahvalnicu predsedniku Opština Ruma Slađanu Mančiću, koji je prepoznao značaj lokalnih stanica, pa je Ruma postala primer dobre prakse kada je reč o izdvajanju novca za su sufinansiranje medijskih projekata.

Proslavi šestog rođendana prisustvovale su kolege iz cele Srbije, kao i Orhan Hodžić, vlasnik ,,Elmag“ radija iz Podgorice i muzičari Zvonko Pantović Čipi i Nebojša Jakovljević Šone iz Osvajača.

U Hotelu Borkovac, na obeležavanju šestog rođendana RAB-a, program su vodili kolega Boško Negovanović i glumac Pozorišta u Rumi Branko Jovičić.

Srećan rođendan svim članicama RAB-a i medijskim profesionalcima - zajedno i u 2017. - na crvenom tepihu!

image4  

Galeriju fotografija možete pogledati OVDE.