RAB SRBIJA uspešno organizovala obuke o marketingu i prodaji

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

17. 10. 2024

RAB SRBIJA uspešno organizovala obuke o marketingu i prodaji

Udruženje RAB Srbija organizovalo je uz pomoć Ministarstva informisanja i telekomunikacija dve obuke za svoje članice pod nazivom "Komunikacija + kreativa + produkcija = prodaja".

Obuke su za predstavnike lokalnih radio stanica održane na Zlatiboru, dva vikenda i to 28 - 30 septembra i 11 - 13 oktobra.

   image5  image6 

Ovogodišnje obuke su namenjene zaposlenima na lokalnim radio stanicama koji se bave marketingom, prodajom i produkcijom radio-reklama. Teme predavanja su bile: komunikacija sa klijentima,  kreativa za reklamne spotove, produkcija reklamnih spotova i advertajzing – dobri i loši primeri oglašavanja na digitalu i na radiju.

image2  image3 

Cilj obuka je bio da polaznici sa lokalnih radio-stanica nauče kako da komuniciraju sa klijentima i predstave sve prednosti koje oglašavanje na radiju nudi i kako da pronađu najbolje rešenje za reklamne kampanje.

Predavači su bili: producent, radio-voditelj i vlasnik Reklamne agencije ,,Poenta” Srđan Merković  i radijski stručnjak i vlasnik dve radio-stanice Ferenc Berček.  

- Iako je sa nama već ceo vek a taj vek mu nije bio lak, RADIO živi. Vrlo ponosno i slobodno! Postao je i ostao utočište dobre muzike i lepog govora. Radio reklame su svakako dale značajan doprinos razvoju Radija. Uvek sa smislom a nikad sa istom slikom jer sliku je pravio svaki slušalac za sebe svojom maštom. I ove, kao I sve prethodne Radionice u organizaciji RAB SRBIJA, su nas povezale ili dodatno ojačale naše veze. Bilo mi je, kao predavaču, čast prenositi svoja znanja iz Radijske produkcije I prekaljenim I mladim kolegama. Osetilo se da smo tu, da se slušamo. Radijski ljudi nikad ne misle da znaju sve. Ni ja to ne mislim. I bez obzira što sam bio predavač I ja sam dobio neka nova znanja. Vredi biti otvoren I na kraju smo se složili u jednom; sve je do nas – izjavio je predavač Srđan Merković.    

image4 image7

Obuci su prisustvovali predstavnici radio-stanica iz Ćuprije, Užica, Trgovišta, Kikinde, Bogatića, Beograda, Čačka, Niša, Pančeva, Kraljeva, Novog Sada, Kragujevca, Aranđelovca, Zlatara i Apatina.

Kao i tokom svih prethodnih obuka koje su bile organizovane od strane Udruženja radio stanica RAB SRBIJA i uz pomoć nadležnog ministarstva i ovog puta su obuke imale teorijski i praktičan deo, kao i puno primera iz prakse.