Dodela Naxi Zvezda 2024: Najpoznatija imena domaće pop muzike, glamur i sjaj

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

29. 05. 2024

Dodela Naxi Zvezda 2024: Najpoznatija imena domaće pop muzike, glamur i sjaj

Tradicionalna dodela prestižnih radijskih nagrada Naxi Zvezda održana je sinoć u Pozorištu na Terazijama, a među nagrađenima su se našle najveće zvezde domaće pop muzike.

Tradicionalna dodela prestižnih radijskih nagrada Naxi Zvezda održana je sinoć u Pozorištu na Terazijama, u organizaciji beogradskog Naxi radija, a među nagrađenima su se našle najveće zvezde domaće pop muzike.

Foto: Naxi media, Alex Dmitrović

Već trinaest godina slušaoci Naxi radija svojim glasovima nagrađuju umetnike koji su se u godini za nama izdvojili svojim radom, opravdali poverenje publike i stvaralaštvom probudili najlepše emocije. Ove godine, na osnovu najvećeg broja glasova slušalaca dodeljene su Naxi Zvezde za pevača godine, pevačicu godine, pesmu godine, album godine, koncert godine i muzičku saradnju godine.

Na osnovu odluke uredničkog kolegijuma Naxi radija, dodeljena su priznanja Naxi Zvezda za sva vremena, Naxi Zvezda za izuzetan doprinos muzici, Naxi Zvezda za muzički projekat godine i Naxi Zvezda za muzički comeback.

Program je vodila poznata glumica, Jelena Gavrilović, a puno gledalište Pozorišta pozdravila je pesmom ,,Počnimo ljubav ispočetka” legendarne Beti Đorđević koja je bila među publikom.


Foto: Naxi media, Alex Dmitrović

- Večeras slavimo umetnost koja nas povezuje, inspiriše i osnažuje kroz zvuke i stihove. Naxi Radio je oduvek bio stub muzičke kulture, koji je najboljom domaćom muzikom uz vas u svakom trenutku vašeg života. Ali večeras nije samo veče muzike, već i prilika da odamo počast izvanrednim talentima koji su nas oduševljavali tokom prošle godine - najavila je veliku dodelu Jelena Gavrilović.

Na samom početku prisutnima se obratila i Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija:

- Dragi prijatelji, dobro veče i dobrodošli. Ovo je poseban trenutak za sve nas u Naxi porodici. Kao vlasnica radio stanice, ali pre svega kao ljubitelj muzike, osećam se privilegovano što smo deo ovog neverovatnog univerzuma koji svakodnevno obogaćuje naše živote. Muzika je više od samo tonova i nota, ona je jezik koji povezuje, briše granice i ostavlja neizbrisiv trag. Večeras smo se okupili kako bismo slavili najbolje što je muzika imala da nam da u poslednjih godinu dana. Ove nagrade nisu samo priznanje za njihovu umetnost, već su i izraz naše duboke zahvalnosti što dele svoj dar s nama. Hvala vam još jednom što ste deo naše porodice i što nas podržavate u našoj misiji da širimo ljubav prema muzici širom regiona pa i sveta. Uživajmo zajedno večeras i neka nam muzika bude večna inspiracija.


Foto: Naxi media, Alex Dmitrović

Umetnica koja je sinoć prva osvojila Naxi Zvezdu za muzički projekat godine bila je, Nataša Mihajlović. Ona je ovu nagradu dobila zahvaljujući prvoj solo pesmi ,,Stranac”, a nagradu joj je uručio glumac Zlatan Vidović.


Foto: Naxi media, Alex Dmitrović

- Sjajno je biti ovako podržan, od ovako velikog radija i naravno od mojih žena "Frajli"... Presrećna sam što je pesma prihvaćena i što su reakcije publike sjajne. Hvala vam puno - poručila je Nataša.

Ove godine urednički kolegijum Naxi radija je odlučio da Naxi Zvezda za izuzetan doprinos muzici ode u ruke umetniku koji je svojom muzikom obeležio decenije za nama i ove godine slavi 40 godina postojanja na muzičkoj sceni, Momčilu Bajagiću Bajagi. Nagradu mu je uručila pevačica i kompozitorka Ana Stanić.


Foto: Naxi media, Alex Dmitrović

- Hvala mojoj majci, mojim "Instruktorima" i menadžeru Ganetu Pecikozi - rekao je Bajaga koji je ispraćen gromoglasnim aplauzom.

Naxi Zvezda za pesmu godine pripala je Borisu Režaku za numeru ,,Gospodska ulica”.


Foto: Naxi media, Alex Dmitrović

Dobro veče divni ljudi. Dobro veče drage kolege, Naxi porodico. Hvala vam na podršci svih ovih godina.  Želim da se zahvalim publici, slušaocima koji su glasali za "Gospodsku ulicu". "Gospodska ulica" mi je otvorila nove puteve i sad živim bajkovitu priču. Hvala vam puno - poručio je Režak koji je nakon što mu je glumica Ivana Dudić uručila nagradu ostao na bini i zapevao pobedničku numeru.

Na opšte oduševljenje publike, Boris je nakon "Gospodske ulice" pozvao Nevenu Božović da mu se pridruži na sceni i zajedno su izveli zajedničku pesmu "Laž" koja je za kratko vreme postala hit.

Publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila i Bebu Balašević koja stoji iza stihova pesme "Gospodska ulica".

Glumica Ana Franić proglasila je album „Dolazi ljubav" Marije Šerifović za album godine. Iako Marija sinoć nije mogla da prisustvuje dodeli nagrada, poslala je video poruku u kojoj se zahvalila vernoj publici i Naxi radiju, izrazivši nadu da ćemo se uskoro i uživo družiti sa njom. Nagradu je umesto Marije preuzeo producent albuma „Dolazi ljubav" i Marijin veliki prijatelj, Dušan Alagić. 

Za muzički comeback godine nagrađena je Vanna, a nagradu joj je uručila poznata novinarka Duška Jovanić, koja je u svojoj karijeri svedočila mnogim comeback-ovima, a sinoć je istakla da je u životu mnogo bitnije "istrčati maraton nego trke od 100 metara".


Foto: Naxi media, Alex Dmitrović

- Dobro veče svima. Prvi put sam ovde, što je verovatno moja krivica... Čestitam mojim dragim kolegama. Većinu poznajem... Uživanje u muzici je dugotrajan posao. Kad si mlad i svež svima si interesantan. Moj zadatak je da vam nikad više ne dajem povod da mislite da sam negde otišla. Ipak jako mi je drago što je Naxi prepoznao moje nove pesme koje radim sama iz dubine svoje duše i svog skromnog talenta. Vidimo se na koncertima - poručila je Vanna.

Usledila je nagrada za pevačicu godine, a ona je pripala pobednici ovogodišnjeg "Beogradskog proleća", Jeleni Tomašević. Jeleni je nagradu uručio naš popularni glumac Jadran Malkovič.


Foto: Naxi media, Alex Dmitrović

- Hvala Naxi radiju, hvala Majo vama na svim nominacijama. Hvala svim slušaocima koji su glasali za mene. Ja na svim svojim koncertima govorim da se ništa ne podrazumeva: ni ljubav, ni podrška ni poštovanje i zato vam hvala što svih ovih godina to negujemo. Hvala vam što imam za koga da pevam i za koga da snimam - rekla je oduševljeno Jelena, koja je nakon toga i otpevala pesmu „Rano moja mila“.

Naxi zvezdu za koncert godine osvojio je Gibonni. Muzičar iz Splita održao je dva spektakularna koncerta u beogradskoj Areni u oktobru prošle godine. Pobednika je proglasio popularni glumac Đorđe Mišina koji je čestitao svim pobednicima i pozdravio "najjači radio na celom svetu". Umesto Gibonnija koji nije mogao da prisustvuje, nagradu je preuzela njegova menadžerka Lidija Samardžija.

- Ljudi moji hvala vam puno. Hvala svim slušaocima Naxi radija i hvala svima koji rade na Naxi radiju. Hvala vam što se nas primetili i što ste nam dodelili ovo priznanje - poručio je Gibonni putem video poruke.

Naxi zvezda za muzičku saradnju godine pripala je Mariji Šerifović i Matiji Cveku za numeru „Pola sunca”. Glumica Marina Ćosić predala je Naxi zvezdu Matiji i istakla da je ključ uspešne saradnje ljubav prema poslu i spremnost na dogovor.


Foto: Naxi media, Alex Dmitrović

- Bio bih mnogo ležerniji da je Marija ovde. Pre svega želim da zahvalim Mariji što mi je pružila ovu priliku. Hvala Banetu Opačiću na divnoj pesmi, hvala Duletu Alagiću na aranžmanu. Nadam se da ćemo se družiti na koncertima - poručio je talentovani umetnik.

U kategoriji za pevača godine pobedu je zahvaljujući glasovima verne publike odneo Sergej Ćetković. Čuvenom pevaču nagradu je uručila mlađa koleginica, Nevena Božović.


Foto: Naxi media, Alex Dmitrović

- Nisam neki govornik. Daleko sam od najboljeg i najslušanijeg, ali se trudim da budem što bolji. Naxi radio i ekipa nas gura. Svaki put kad čujem sebe na radiju kažem dobro je i još sam živ. Hvala vam svima - rekao je Sergej.

Sergej je otpevao dve  pesme: "Dva minuta" i "Pogledi u tami", a publika je pevala uglas sa njim obe numere.

Nakon Sergejevog nastupa usledila je još jedna nagrada po odluci uređivačkog kolegijuma Naxi radija, za projekat godine. U proglašenju dobitnika Jeleni Gavrilović pomogao je jedan od najcenjenih producenata i kompozitora u regionu, Mahir Sarihodžić. Mahir je rekao da je ljubav najbitnija stvar koja može da učini da album bude uspešan i predao Naxi zvezdu za pesmu ,,Kad odem” Tijani Bogićević.

- Jako mi je drago što mi je baš Mahir predao nagradu. Hvala vam puno, hvala Naxi radiju. Ovu pesmu smo snimili sa RAB-om za Svetski dan radija. Radio je nama umetnicima jako bitan, posebno u današnje vreme. Drago mi je što me je radio baš prihvatio - izjavila je Tijana.


Foto: Naxi media, Alex Dmitrović

Usledio je posebno emotivan trenutak jer je publika dobila priliku da se podseti jedne od najprepoznatljivijih figura jugoslovenske scene, čiji talenat, lepota i ekscentričnost nisu mogli da prođu nezapaženo. Jedinstvena „rok princeza“ Aleksandra Slađana Milošević napustila nas je u aprilu ove godine, a u njenu čast Tijana Bogićević i Matija Cvek otpevali su njen veliki hit "Princeza", što je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Kao i prethodnih godina u saradnji sa magazinom „Story" dodeljena je Naxi Zvezda za najbolje stilizovanu zvezdu, koja je pripala Aleksandri Radović. Nagradu je uručila Nađa Jokić, glavna urednica magazina „Story".


Foto: Naxi media, Alex Dmitrović

- Hvala najlepše. Divno je dobiti ovakvu nagradu za promenu. Čestitam svim dobitnicima - kratko je poručila Aleksandra Radović.

Za sam kraj zvezdane večeri usledila je još jedna nagrada. Ispred Naxi kolegijuma Maja Rakovic, vlasnica i glavna urednica Naxi radija otkrila je pobednika u prestižnoj kategoriji – Naxi Zvezda za sva vremena.

Maja Rakovic je istakla da ova nagrada ide vrhunskoj umetnici, čije se pesme već 30 godina neprekidno emituju na Naxi radiju i pozvala Biseru Veletanlić da joj se pridruži na sceni.


Foto: Naxi media, Alex Dmitrović


Foto: Naxi media, Alex Dmitrović

- Nisam neka osoba koja puno priča. Znam samo da je Naxi radio za sva vremena. Nisam ovo očekivala, iako "samo 60 godina" pevam. Ovo su dva "maratona" gospodo - obratila se Bisera publici i zapevala njenu čuvenu pesmu "Zlatni dan".


Foto: Naxi media, Alex Dmitrović

Publika je reagovala na prve taktove pesme, usledio je gromoglasan aplauz, a nakon toga su svi ustali i zapevali vanvremenski hit.