Udruženje RAB SRBIJA proslavilo petnaest godina postojanja

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

01. 02. 2024

Udruženje RAB SRBIJA proslavilo petnaest godina postojanja

Udruženje radio-stanica RAB SRBIJA velikom proslavom u IN Hotelu u Beogradu obeležilo je u sredu, 31. januara svoj petnaesti rođendan.

To je bila prilika da se okupe brojne članice RAB SRBIJA - vlasnici, voditelji i urednici sa radio-stanica iz cele zemlje i zajedno proslave svoje uspehe, ali i jubilej najvećeg radijskog udruženja.

Reprezentativno medijsko udruženje i samoregulatorno telo RAB SRBIJA danas okuplja čak 169 radio-stanica iz naše zemlje, organizuje dva puta godišnje Radio-dane na kojima učestvuju najeminentniji predavači iz zemlje i sveta, svake godine dodeljuje nagradu VRABAC za najbolje radijske reklame i džinglove, kao i godišnje priznanje “Radijski prijatelj godine”. Članovi RAB SRBIJA učestvovali su u izradi medijskih zakona i propisa, članovi su državnih radnih tela.  

image2  image5 

Predsednica RAB SRBIJA Maja Rakovic nije skrivala ponos i sreću što se od osnivanja nalazi na čelu ovog medijskog udruženja koje, prema rečima samih članica, svi doživljavaju kao porodicu.

- To jedinstvo, prijateljstvo ali i posvećenost poslu veliki je deo naše snage i uspeha. S ponosom danas gledam na sve uspehe i pobede tokom ovih 15 godina postojanja. U RAB SRBIJA je danas čak 169 radio-stanica koje konstantno rade na kvalitetu svojih  programa.  Mi smo jedna porodica i jedni druge ćemo uvek podržavati – izjavila je Maja Rakovic. 

Ona je sve podsetila na doba korone, kada su radio-stanice preko noći ostale bez reklama.

- Odlučili smo te 2020. godine da napravimo onlajn Radio-dane i to su bili prvi u svetu onlajn Radio dani koji su održani. Na tim Radio-danima smo kao predavače imali stručnjake za krizni marketing iz celog sveta. Naučili su nas na koji način da prevaziđemo krizu i već sledećeg meseca smo počeli da vraćamo klijente – podsetila je Maja Rakovic.

image4 (Maja Rakovic, predsednica RAB SRBIJA)

Na svečanosti su juče uručene nagrade – “Radijski prijatelj godine” dr Katarini Tomašević, pomoćnici ministra kulture i informisanja, kao i posebne zlatne povelje za radio-stanice i pojedince koji su u RAB SRBIJA od osnivanja ovog medijskog udruženja i koje su kreativnošću, posvećenošću i trudom dale veliki doprinos radu RAB  SRBIJA i radio – industriji.

Nagrade su dobile radio-stanice: Naxi radio iz Beograda, Tempo Naxi radio iz Zaječara, Radio Signal iz Novog Sada, Naxi radio 016 iz Leskovca, Radio Stari grad iz Kragujevca, Radio Luna iz Užica, Naxi Banker radio iz Niša, Radio San iz Užica, Naxi Plus radio iz Pirota, Radio Fruška Gora, Radio AS FM iz Novog Sada, OK Naxi radio iz Vranja, Naxi Activ radio iz Bečeja, Naxi Planeta radio iz Novog Sada, Zlatiborski radio 106 iz Kosjerića, kao i pojedinci Radojica Mali iz Bele Crkve i Ivana Jordović, koordinator RAB SRBIJA.

Na proslavi rođendana RAB SRBIJA nastupao je Taboo bend i pevač Milan Bujaković.

image3