Nagrada ,,Radijski prijatelj godine” uručena dr Katarini Tomašević

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

01. 02. 2024

Nagrada ,,Radijski prijatelj godine” uručena dr Katarini Tomašević

Godišnje priznanje RAB SRBIJA "Radijski prijatelj godine" dodeljeno je u sredu, 31. januara, dr Katarini Tomašević, pomoćnici ministra za informisanje i telekomunikacije.

Na proslavi 15 godina postojanja Udruženja radio-stanica RAB SRBIJA, koje je organizovano juče u IN hotelu u Beogradu, predsednica RAB SRBIJA Maja Rakovic uručila je nagradu "Radijski prijatelj godine” dr Katarini Tomašević, pomoćnici ministra informisanja i telekomunikacija.

Ovo najveće godišnje priznanje RAB SRBIJA dodeljuje po četvrti put. Maja Rakovic je istakla da je dr Katarina Tomašević dala veliku podršku radiju kao mediju tokom 2023. godine, a posebno tokom rada na izradi medijskih zakona.

- Katarina Tomašević je shvatila sve probleme radio-stanica i pomogla nam da zajedno doprinesemo tome da radio-industrija u Srbiji napreduje. Zbog velike podrške radiju i ogromnog angažovanja na izradi medijskih zakona, jednoglasno je odlučeno da ovogodišnji dobitnik priznanja "Radijski prijatelj godine” bude dr Katarina Tomašević, pomoćnica ministra za informisanje i telekomunikacije.  – navedela je Maja Rakovic prilikom uručenja nagrade. 

Pomoćnica ministra informisanja i telekomunikacija dr Katarina Tomašević izjavila je prilikom dodele nagrade da joj je izuzetna čast i zadovoljstvo što je laureat za 2023. godinu.

- U svoje lično ime i u ime Ministarstva informisanja i telekomunikacija zahvaljujem na ovom priznanju, a želim ovom prilikom da istaknem veliko zadovoljstvo što smo tokom izrade novih medijskih zakona zakona imali dobru i konstruktivnu saradnju sa predstavnici RAB SRBIJA. Takođe, posebno me fascinara to koliko ovo udruženje ulaže u edukaciju svojih članova, profesionalizaciju i dalji razvoj. To je jedini pravi način – izjavila je dr Katarina Tomašević.

Na sednici Skupštine RAB SRBIJA, koja je održana 31. oktobra, poslednjeg dana jesenjih Radio-dana je jednoglasno prihvaćen predlog da dr Katarina Tomašević dobije godišnje priznanje "Radijski prijatelj godine" koje dodeljuje Udruženje radio-stanica i samoregulativno telo RAB SRBIJA.

 

RAB SRBIJA svake godine dodeljuje nagradu "Radijski prijatelj godine" pojedincu koji svojim radom i angažovanjem doprinosi osnaživanju radijske industrije naše zemlje i regiona.