Održana prva od dve obuke ,,Bez Senzacionalizma"

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

22. 11. 2023

Održana prva od dve obuke ,,Bez Senzacionalizma"

Udruženje RAB Srbija organizovalo je proteklog vikenda prvu od dve obuke pod nazivom ,,Bez senzacionalizma”, a uz pomoć Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

Obuka za novinare, voditelje i urednike sa regionalnih i lokalnih radio-stanica održana je od 17. do 19. novembra na Zlatiboru, u hotelu ,,Mir”, a obuci su prisustvovali predstavnici radio-stanica iz Niša,Bele Crkve, Vranja, Paraćina, Beograda, Užica, Trgovišta i Ćuprije.        

image2    image6 

Predavači su bile novinarke i urednice sa višegodošnjim iskustvom Tanja Jordović i Marina Dimitrić.

Neke od tema obuke su bile: Etika, senzacionalizam i osnovi novinarsta, zakonske regulative,  novinarstvo od profesionalizma do komercijalizacije, uz brojne primere, a obuka je završena radionicom za polaznike.

image1   (Tanja Jordović)

Cilj obuka je da voditeljima, novinarima i urednicima sa regionalnih i lokalnih radio-stanica predavači pomognu u pripremi i realiziji kvalitetnog radijski programa sa svim najvažnijim vestima za slušaoce, kao i kako da u obilju različitih, često i neproverenih informacija, odaberu one relevantne.

image3 (Marina Dimitrić)

Obuka za drugu grupu polaznika biće održana narednog vikenda, od 24. do 26. novembra na Zlatiboru.  

Udruženje RAB Srbija je na Konkursu za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja u 2023. godini Ministarstva informisanja i telekomunikacija dobilo sredstva za organizovanje dve obuke "Bez senzacionalizma".

image7    image8

 

image5   image5