RW23 Radio Workshop

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

09. 10. 2023

RW23 Radio Workshop

U Budimpešti je održan prvi međunarodni radijski skup RW23 Radio Workshop, a čast da otvori ovaj skup imala je Maja Rakovic, predsednica Udruženja radio-stanica RAB SRBIJA.

U Budimpešti  je 7. oktobra održan prvi međunarodni radijski skup RW23 Radio Workshop. Učestvovali su radijski stručnjaci iz Mađarske, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Nakon uvodne reči Dezső Ürge, predsednika Nacionalnog udruženja lokalnih radio-stanica Mađarske (HEROE), čast da otvori ovaj skup imala je Maja Rakovic, predsednica RAB SRBIJA.

image1 

- Mi smo u Srbiji uspeli da dve trećine radio-stanica, koliko ih je i u našem udruženju RAB Srbija,  formatizujemo i podignemo na jedan viši, svetski nivo i vrlo sam ponosna na tu činjenicu. Učimo konstantno, evo i ovde sa vama, a sve s ciljem da što bolje radimo i da radio-industrija bude što snažnija – izjavila je Maja Rakovic.

Maja Rakovic učestvovala je i na panelu o izboru muzike i kreiranju programskog sata, na kojem su učestvovali i Dario Antunović, direktor Enter Zagreb i Borcsik Attila, muzički urednik Petefi radija iz Mađarske. Moderator panela bila je Tamara Mikuš, programska direktorka Šlager FM-a iz Budimpešte.

image4

Ferenc Berček, zamenik predsednice RAB SRBIJA bio je moderator panela o digitalnim platformama gde je posebno bilo zanimljivo čuti odnos radijskih ljudi različitih generacija prema digitalnim platformama, jer su o tome, između ostalog, govorili Baji Anita, direktorka online komunikacija Retro radija iz Mađarske, koji je medij koji se obraća starijoj generaciji i čiji voditelji imaju višedecenijsko iskustvo u radu, kao i Ivan Jurković, programski direktor Extra FM radija iz Hrvatske, radija  koji je namenjen veoma mladoj publici. 

image2 

Maša Golubović, programska direktorka Bravo FM radija iz Hrvatske govorila je o tome kako odabrati ciljnu grupu za svoj radio.

Goranka Jednak Maksimović, ambasadorka Radiodays Europe održala je radionicu o kreiranju podkasta, a Tomislav Jakobović (Brand Media Consulting, Hrvatska) govorio je o radijskim promocijama.

image3

Na kraju su nastupile zvezde radijskih jutarnjih programa – Denis Avdić, Radio1 Slovenija, Kajdi Csaba, Slager FM Mađarska, Saša Lozar, Antena Zagreb i Dunja Nikolić, As FM Novi Sad, koji su sa Anitom Šuletić, predsednicom Instituta radijske industrije Republike Hrvatske razgovarali o jutarnjim programima i svemu što je potrebno da znate da biste stvorili dobar jutarnji šou.