Jubilarni 25. Radio dani RAB SRBIJA

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

06. 04. 2023

Jubilarni 25. Radio dani RAB SRBIJA

Jubilarni 25. Radio-dani održani su na Zlatiboru, od 2. do 4. aprila, u organizaciji Udruženja radio stanica RAB SRBIJA.

U hotelu “Mona Plaza” udruženje RAB SRBIJA je okupilo preko 400 učesnika - vlasnika i direktora radio-stanica iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, kao i urednike, voditelje i dizajnere zvuka i goste iz drugih radijskih organizacija i TV stanica.

Maja Rakovic, predsednica RAB SRBIJA, pozdravila je sve zvanice, predavače i goste iz zemlje i inostranstva.

“Jedna od naših misija je da se borimo isključivo i samo za profesiju, za sve lokalne i regionalne radio-stanice Srbije. Naše radio-stanice se na Radio danima konstantno usavršavaju i stiču nova znanja i veštine; upoznaju se sa najsavremenijim tehničkim mogućnostima prateći najviše svetske standarde na tom polju. Kao najveću vrednost našeg udruženja istakla bih naše jedinstvo i veliko prijateljstvo. Sa ponosom ističem da su naši članovi u svim relevantnim radnim grupama i aktivno učestvuju u izmenama medijskih zakona. Nećemo prestati da podižemo lestvicu kvaliteta,” rekla je Maja Rakovic.

25. Radio-dane otvorila je Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti koja je istakla da vreme radija tek dolazi jer će poverenje u medije biti presudno, a radio je tu neprikosnoven.  

"Dolazi vreme kada će poverenje biti ono što je danas postao novac, a po tom pitanju vi ste oduvek ispred drugih medija.  Kažu da ljudi više preferiraju sliku i vizuelne efekte, ali sigurna sam će uskoro ljudima biti mnogo bitnija istina i ono šta se govori, reči i kvalitetan sadržaj. Brojna istraživanja govore da građani i građanke najviše veruju informacijama koje čuju na radiju. Čestitam vam i na tome što ste odoleli trendu senzacionalizma, površnosti i vulgarizacije. Takođe želim da naglasim da radijske reklame uglavnom nisu dosadne, iritantne, ni duge”, rekla je Brankica Janković i zahvalila svim članicama RAB SRBIJA na partnerstvu u promociji ravnopravnosti i tolerancije u svojim programima.

Adnan Osmanagić iz RSG medijske grupe BiH uručio je predsednici RAB SRBIJA Maji Rakovic zlatnik u znak prijateljstva i saradnje od prvih Radio dana. Tom prilikom je rekao: “RAB SRBIJA je velika medijska organizacija u kojoj su brojni vhunski profesionalci i zahvalan sam što na svakom skupu razmenjujemo iskustva”.

Tokom tri dana stručnog skupa organizovani su paneli, predavanja i radionice.

Tokom tri dana stručnog skupa organizovani su paneli, predavanja i radionice.

Na panelu pod nazivom "Jao, opet reklame" govorili su: Tomislav Jakobović, Brand Media Consulting, Srđan Merković iz Reklamne agencije ,,Poenta”, Vladan Maksimović, copywriter Luna/TBWA i Mario Radojković, vlasnik Banker radija.

Predavanje "Uspeh kao izbor" održao je glumac i HYL Master Trainer Siniša Ubović.

Na panelu "Muzički stvaraoci i radio - ljubav za sva vremena" govorili su:Tijana Bogićević, pevačica, Aleksandra Sara Milutinović, kompozitorka, Dušan Alagić, kompozitor, Marko Vukes, kantautor, Aleksandar Čović iz grupe Regina, Milan Đurđević iz grupe Neverne bebe, Nevena Azinović, kreativna direktorka Naxi radija, Aleksandar Borković, vlasnik Radija Impuls u Bačkoj Palanci i Igor Kostić iz RTV Pančevo. Panel je vodila Maja Rakovic, predsednica RAB Srbija.

"Muzičke radijske ex-staze" je naziv panela na kojem su govorili: Tanja Šikić, PR menadžer PGP-RTS, Natalija Cajić, PR menadžer Jugoton - Croatia records, Olga Kepčija, muzički urednik i voditelj na Radiju 202, Rodoljub Stojanović, vlasnik Multi Media Music i Ricom Publishing i Marko Spalević, PR menadžer Naxi radija.

Učesnici su imali priliku da čuju nešto više o Tik Toku. Milica Vuković, kreator digitalnog sadržaja održala je predavanje "Tik Tok - inspiracija i alat za promociju vašeg radija".

Radionicu “Pa da čujemo vašu reklamu” održao je poznati reklamni stručnjak Srđan Merković iz Reklamne agencije Poenta. 

Večeri su uvek posebne na Radio danima, a ovom prilikom održana su četiri koncerta. Grupa Neverne bebe je obeležila 30 godina postojanja. 

Nastupali su i Tijana Bogićević, koju su na klavijaturama i gitari pratili kompozitori Dušan Alagić i Sara Milutinović. 

Koncert je održala i grupa Regina, a specijalni gost im je bio Miki Perić. 

Prvi put u Srbiji nastupao je hrvatski kantautor Marko Vukes sa svojim Share Love With Oters Band-om.

 

Obe večeri je nakon ovih koncerata nastupao Shazam Band. 

 

***

Specijalni gosti na 25. Radio-danima RAB SRBIJA bili su: Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti; Danijela Šegan, savetnica za medije u kancelariji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti; Marija Kerkez i Momir Stepanović, RATEL; Vladan Krstin, Inspektor za elektronske komunikacije; Zoran Gaćinović, ETV; Adnan Osmanagić, generalni direktor RSG medija grupe Sarajevo; Emir Povlakić, RAK BiH; Gjorgi Savev, generalni direktor City radio Skoplje; Danijel Hodžić, Dijana Lekić i Maja Radoman, Elmag i Mag radio, Crna Gora, Muranyi Janos, Nagy frekvencia kft Mađjarska; Tomislav Jakobović, Brand Media Consulting Hrvatska; Goranka Jednak Maksimović, RadioDays Europe; Miodrag Mijatović i Milena Blanuša, SOKOJ; Uroš Lučić, Dragan Paunović i Boban Kolašinac, OFPS i mnogi drugi.

Galeriju fotografija možete pogedati OVDE