Srećna Nova 2023. godina

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

30. 12. 2022

Srećna Nova 2023. godina

Novogodišnja čestitka predsednice Udruženja radio-stanica RAB Srbija Maje Rakovic

Dragi moji, približava nam se Nova 2023. godina.

Ponosni smo na rezultate koje smo postigli u toku prošle godine, koja je bila uspešna za sve radio stanice članice RAB SRBIJA. Sve radio stanice RAB SRBIJA svojim velikim trudom i zahvaljujući obukama i predavanjima koje smo organizovali podigle su kvalitet programa za lestvicu više, a mnoge su uz novu tehniku poboljšale i kvalitet zvuka.

Udruženje RAB SRBIJA i ove godine organizovalo je Prolećne i Jesenje Radio dane i ponosimo se time što su ovo bili 24. Radio dani i što idemo u susret jubileju - Prolećnim 25. Radio danima RAB SRBIJA. I ove godine na Radio danima okupio se veliki broj stručnjaka, prijatelja, predstavnika svih relevantnih institucija i regulatornih tela i novinarskih udruženja iz zemlje i inostranstva. Još jednom se pokazalo da je naša ideja organizovanja Radio dana izuzetno uspešna i potrebna jer je ovo jedino okupljanje ovakve vrste u zemlji.

Nagrade V(RAB)AC i ove godine dodeljene su najboljima u svetu radio reklama i radio imidžinga, što sasvim sigurno otiviše radio stanice i marketinške agencije da posvete pažnju jednom od najznačajnijih delova radio programa.

Uz podršku Ministarstva kulture i informisanja održana je obuka „Sadržaj i društvene mreže u funkciji radija“ koja je prošla veoma uspešno i izazvala veliko interesovanje svih radio stanica.

Prvi put ove godine uz podršku Grada Kragujevca organizovan je panel „Dodela frekvencija i dozvola za emitovanje na FM, DAB+ i 5G“ na kojem se sa predstavnicima relevantnih institucija razgovaralo o tome koliko je raširena i da li se planira komecijalizacija DAB+ mreže, kada se planira uvođenje 5G mreže i kada će operateri za radio stanice imati 5G u ponudi, kao i o tome da li će se uslovi za dobijanje FM dozvola promeniti za lokalne radio stanice.

I ove godine Udruženje RAB SRBIJA je tradicionalno proslavilo svoj 13. rođendan, kada je po treći put dodeljena nagrada Radijski prijatelj, za izuzetan doprinos radijskoj industriji. Ovogodišnja dobitnica je Natalija Varagić, koordinatorka grupe Sektora za elektronske komunikacije RATEL-a. 

Predstavnici RAB SRBIJA i ove godine su učestvovali u Radnoj grupi za izradu i praćenje sprovođenja Akcionog plana za primenu Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji, Radnoj grupi za izradu radne verzije Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima, kao i Radnoj grupi za bezbednost i zaštitu novinara.

U 2023. godini čeka nas još mnogo aktivnosti i izazova, čekaju nas Prolećni i Jesenji Radio dani, mnogo panela na kojima ćemo razmenjivati iskustva sa kolegama iz regiona, čeka nas rad u Radnim grupama za izradu medijskih zakona, čeka nas novi konkurs za nagrade V(RAB)AC, kao i učešće na Radiodays Europe i još puno toga.

Želim vam svima srećnu i uspešnu Novu godinu, želim vam da vam donese mnogo radosnih trenutaka, želim vam da ono što radite radite najbolje i ostvarite sve svoje želje i ciljeve.

SREĆNA VAM NOVA GODINA, DRAGI MOJI PRIJATELJI!

Maja Rakovic,

predsednica RAB Srbija