Intenzivan rad na izradi seta medijskih zakona

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

26. 12. 2022

Intenzivan rad na izradi seta medijskih zakona

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Vlade Republike Srbije formiralo je novu Radnu grupu za izradu i praćenje Akcionog plana za primenu Strategije razvoja sistema javnog informisanja u periodu od 2023. do 2025. godine. Član ove grupe ispred RAB Srbija je Maja Rakovic, predsednica udruženja.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Vlade Republike Srbije formiralo je novu Radnu grupu za izradu i praćenje Akcionog plana za primenu Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji za period od 2020. do 2025. godine u periodu od 2023. do 2025. godine.

Radnu grupu čine predstavnici medijskih i novinarskih udruženja koji su u prethodnom period učestvovali u izradi Medijske Strategije i predstavnici nadležnih državnih organa. U ovom telu je i Maja Rakovic, kao predsednica Udruženja radio-stanica RAB Srbija.

Prvi sastanak nove Radne grupe održan je 23. decembra u Vladi Srbije, a sastanku je prisustvovao ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, koji je istakao da je implementacija strategije, kao i nastavak izrade seta medijskih zakona, najvažniji prioritet Ministarstva.

image1 (Autor fotografije: mit.gov.rs)

Nova Radna grupa treba da izradi Akcioni plan za praćenje primene strategije za period od 2023. do 2025. godine.

U diskusiji u vezi sa dosadašnjim sprovođenje Akcionog plana, istaknuto je da je potrebno završiti analizu aktivnosti koje su bile planirane za ovu godinu.