Maja Rakovic učestvovala na regionalnoj konferenciji Digital 2022

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

19. 09. 2022

Maja Rakovic učestvovala na regionalnoj konferenciji Digital 2022

Na regionalnoj konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima ,,Digital 2022" koja je na jednom mestu okupila tržišne lidere, poznavaoce telekomunikacija i predstavnike svih vrsta medija, kao i sve čelne ljude industrija učestvovala je Maja Rakovic, predsednica RAB Srbija i vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija.

Regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima Digital 2022 koja je na jednom mestu okupila tržišne lidere, poznavaoce telekomunikacija i predstavnike svih vrsta medija, kao i sve čelne ljude industrija održana je 15. i 16. septembra, u hotelu Metropol Palace, a jedna od učesnica bila je i Maja Rakovic, predsednica RAB Srbija i vlasnica i glavna i odgovorna urednica beogradskog Naxi radija.

Maja Rakovic je učestvovala u panelu “Video Do Not Kill the Radio Star“, a pored nje na ovu temu govorili su: Mugdim Šehalić, rukovodilac projekata na Beogradskom sajmu i vođa projekta Sajam medija – Media market, Ljubica Vukčević, Head of Data Analytics & Insights i Marina Zec, glavna i odgovorna urednica magazina Oblakoder. Moderator je bio Danijel Koletić, CEO Apriori World.

image2 

Učesnici su govorili o sveprisutnosti radija, istraživanjima slušanosti, o različitim formatima koji u fokus postavljaju zvuk, a koji su popularni među publikom različitih generacija.

U tom smislu, Maja Rakovic je istakla da pojava novih medija nije bila na štetu radija, te da su kvalitetan programski sadržaj, fokusiranost na potrebe i teme koji interesuju slušaoce, studiozan i analitički odabir muzike i visoka produkcija - recept uspešnog radijskog programa.

image3

Ona je sugerisala da je slušanost radija velika, kao i da su istraživanja sprovedena u Americi pokazala da čak 78% pripadnika generacija Z sluša radio. Prema njihovim rečima, radio im donosi faktor iznenađenja, koji ne nude plej liste na YouTube-u i različitim steraming servisima, a kao jednu od najznačajnijih prednosti radija, Maja Rakovic je istakla njegovu intimnost, odnosno povezanost sa voditeljima i programskim sadržajem, koji omogućavaju da radio bude svakodnevno i u svakom trenutku prisutan u domovima, automobilima slušalaca, stvaraj ući posebnu vrstu povezanosti. Radio je medij imaginacije, kreativnosti i video nikada neće "ubiti" radio zvezdu.

image4

-Radio je kao poput lepog iznenađenje, nešto što je naša mašta i video nikada ne može to da zameni - zaključila je  Rakovic.

Zaključak panelista je da će RADIO uvek biti tu, jer ljudi žele sadržaj koji tamo dobijaju. Besplatan je, dostupan i svi ga imaju. Treba iskoristiti te prednosti još više.

image5

Posle dva dana intenzivnog programa, 100 govornika, devet panela, pet individualnih izlaganja, 500 gostiju, organizatori su saopštili da je #Digital2022 uspešno realizovan i da će sledeće godine proslaviti deceniju trajanja brenda Digital!

Inače, gosti na optvaranju ove konferencije bili su: ambasador Republike Koreje u Republici Srbiji Đeung Li (H. E. Mr. Jaewoong Lee) i Milan Dobrijević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.