REM: Dodeljene nacionalne radijske i televizijske frekvencije

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj

Pošalji prijatelju

29. 07. 2022

REM: Dodeljene nacionalne radijske i televizijske frekvencije

Savet REM je danas na sednici doneo odluke i dodeli nacionalnih televizijskih i radijskih frekvencija, kao i odluku o raspisivanju konkursa za region Beograda.

Savet REM je danas na sednici doneo odluke ododeli nacionalnih televizijskih i radijskih frekvencija, kao i odluku o raspisivanju konkursa za region Beograda.

Kada govoriomo o nacionalnim radio frekvencijama, dozvole za pružanje medijske usluge radija putem terestričkog analognog prenosa za područje Republike Srbije su dobili:

1. Hit Music FM;
2. Radio S;
3. Radio S2;
4. Play radio.

Savet REM je na današnjoj sednici doneo olduku o raspisivanju Konkursa za dodelu dozvola za region Beograda i to tri dozvole za televizijsko emitovanje programa i 12 radijskih dozvola odnosno dozvola za pružanje medijske usluge radija putem terestričkog analognog prenosa.

Kada je reč o nacionalnim televizijskim frekvencijama, dozvole za pružanje medijske usluge televizijskog emitovanja putem terestičkog digitalnog prenosa za područje cele Republike Srbije su dobili:

1. TV Prva;
2. TV Pink;
3. Nacionalna Happy TV;
4. TV B92.

Zbog velikog interesovanja za dobijanje dozvole za televizijsko emitovanje za područje cele Republike Srbije Savet REM je doneo odluku o raspisivanju Konkursa za dodeljivanje još jedne dozvole za tzv. „petu frekvenciju“.

,,Savet REM je odluke doneo na profesionalan i odgovoran način, u skladu sa demokratskom procedurom, ceneći sve okolnosti navedene u konkursnoj dokumentaciji, uvažavajući mišljenja struke, javnosti i svakog člana Saveta REM", navodi se u saopštenju REM-a.