Radio dani Evrope: Audio danas i sutra

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

24. 02. 2022

Radio dani Evrope: Audio danas i sutra

U kongresnom centru u Malmeu od 15. do 17. maja 2022. godine biće održana medijska konferencija Radiodays Europe koja u centar postavlja radio i radijski program u svim oblicima emitovanja, kao i audio sadržaje za platforme i striming servise.

Producentkinja popularne Radiotopije, Džuli Šapiro, dolazi da sa učesnicima RDE 2022 podeli iskustva u kreiranju čuvenog “Third Coast festivala”, kao i da podstakne evropske emitere da ulažu u audio sadržaj na zahtev.

Na konferenciji će biti predstavljena poslednja istraživanja o slušanju digitalnog radija u automobilima, ponašanju slušalaca tokom povratka “u novo normalno” i prikazani primeri dobre prakse u oglašavanju za lokalnu zajednicu.

O upotrebi veštačke inteligencije i kreiranju alata koji će omogućiti gotovo persinalizovan muzički i govorni sadržaj govoriće inovatori iz skandinavskog media haba.

image1

Zašto su se neke od najvećih komercijalnih medijskih grupacija odlučile za ulaganje u fikcijske narative (ranije poznate kao radio drame) i koji su oblici njihove monetizacije, je još jedna od tema o kojoj će biti reči na Radiodays Europe konfernciji u Malmeu.

Dvodnevnu konferenciju prati bogat sajamski program koji uključuje svetske proizvođače audio opreme, produkcijskih kuća i inovativnih servisa i alata za produkciju radijskog programa i audio sadržaja. 

Članovi RAB Srbija, do 28. februara imaju mogućnost registracije uz promo kod po ceni od 499 evra + švedski VAT. Za detalje je potrebno obratiti se u RAB Srbija.

Više o programu Radiodays Europe 2022 na ovom LINKU.