Maja Rakovic na listi najmoćnijih u mediji

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

17. 01. 2022

Maja Rakovic na listi najmoćnijih u mediji

Na tradicionalnoj Blicovoj listi ,,100 najmoćnijih u medijima" nalazi se i Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija i predsednica Udruženja radio-stanica RAB Srbija.

Na tradicionalnoj listi dnevnih novina Blic ,,100 najmoćnijih u medijima", mesto je zauzela i Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija i predsednica Udruženja radio-stanica RAB Srbija.

Sastavljujući listu, urednici Blica su ocenjivali šta su ljudi o kojima se pisalo postigli u u 2021. godini, konsultovali su političke analitičare, ekonomiste, ljude koji prate medije, nevladin sektor i tako je nastala ova tradicionalna lista ,,100 najmoćnijih u nedijima".
image1
"Velika je čast biti deo tradicionalne Blicove liste najmoćnijih u medijima. Tokom 27 godina postojanja, Naxi radio je uvek negovao odlične odnose sa kolegama iz drugih medijskih kuća, koje su bile tu da zabeleže i pohvale svaki naš uspeh. Ovakav plasman na listi govori o velikom značaju radija kao medija u životu savremenog čoveka, a Naxi radio svrstava na čelo radijske i medijske industrije regiona." - kaže Maja Rakovic.
image2 (Foto:A.Damnjanović)

Maja Rakovic je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na grupi za sociologiju. Naxi radio osnovala je 1994. godine, uvek unoseći inovacije i postavljajući nove standarde u radio-industriji. Od 2010. je osnivač i predsednica reprezentativnog Udruženja radio-stanica RAB Srbija i organizator Radio dana Srbije. Maja je na čelu brenda Naxi koji okuplja četiri beogradske radio stanice, ali i Naxi nacional (najveću mrežu radio-stanica u Srbiji), Naxi digital sa 26 online-radio stanica, Naxi portal i platformu Naxi kamere. Bila je član radne grupe Vlade Srbije za izradu Medijske strategije, i radne grupe za pisanje Akcionog plana, a sada je član radne grupe Ministarstva kulture i informisanja za praćenje sprovođenja plana Medijske strategije. Nosilac je velikog broja nagrada u zemlji i regionu.