RAB Srbija proslavio 12. rođendan

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

24. 12. 2021

RAB Srbija proslavio 12. rođendan

Dodelom nagrada V(RAB)AC za najbolje radijske reklame i džinglove, i priznanja ,,Radijski prijatelj godine" obeleženo je 12 godina postojanja Udruženja radio-stanica RAB Srbija.

Udruženje radio-stanica RAB Srbija obeležilo je juče u beogradskom Hotelu ,,Mona Plaza” 12 godina postojanja. Pandemija je pomerila praksu RAB-a, te su umesto sredinom godine, isto juče dodeljene i nagrade V(RAB)AC 2021 i priznanjanja ,,Radijski prijatelj godine”.

image5

Predsednica Udruženja radio-stanica RAB Srbija Maja Rakovic s ponosom je istakla da su članice RAB-a i ove godine bile aktivne u mnogim esnafskim radnim telima, da su učestvovale u donošenju vise odluka za unapređenje profesionalnih standarda i da su se i ove, pandemijske godine, kolege zalagale za što bolji položaj radija kao medija i poboljšanje svojih radijskih programa.   

- Posebno sam ponosna na slogu, entuzijazam i međusobno razumevanje koje vlada među svim članicama RAB Srbija. Meni je zbog toga i lako i lepo da budem na čelu udruženja koje okuplja preko 150 radio-stanica u Srbiji. Očekujem da ćemo naredne godine biti još bolji – izjavila je Maja Rakovic i čestitala svim ovogodišnjim dobitnicima nagrada.   

image4(Maja Rakovic)

Ove godine stručni žiri za dodelu nagrada V(RAB)AC - jedinog radijskog priznanja u zemlji koje ocenjuje radijske reklame i džinglove - bio u sastavu: Mugdim Šehalić (član Upravnog odbora Udruženja za tržišne komunikacije Srbije), Aleksandra Sara Milutinović (kompozitorka) i Srđan Merković (Reklamna agencija Poenta). Predsednik žirija je ove godine bio Srđan Merković koji je istakao da su nijanse odlučivale o dobitnicima, kao i da je znatno poboljšana produkcija na radio-stanicama.

image3 (Berček, Šehalić, Merković)
U konkurenciji najboljih ID džinglova nagrade su osvojili:  zlatni V(RAB)AC – NAXI Banker radio (Niš) za džingl Banker i Lilly “Naj žena Niša”; srebrni V(RAB)AC – RTI FM (Novi Sad) za džingl “Za godinu pobede” i   bronzani V(RAB)AC – NAXI Banker radio (Niš) za džingl “Startovanje sa Natašom”. U konkurenciji najboljih pevanih džinglova nagrade su osvojili: zlatni V(RAB)AC – NAXI Kanal M radio (Paraćin) za džingl “Tiraram”; srebrni V(RAB)AC – NAXI Kanal M radio (Paraćin) za identifikacioni džingl i bronzani V(RAB)AC – Radio IN (Niš) za reklamu “Cool Taxi”. U konkureniciji radio-reklama do 20 sekundi nagrade su osvojili: zlatni V(RAB)AC – RTI FM (Novi Sad) za reklamu „Naš taxi – sve je nečije“; srebrni V(RAB)AC – Radio IN (Niš) za reklamu „Roštilj Domaćin” i bronzani V(RAB)AC – Nostalgie radio (Beograd) za reklamu „Maximilian”. U konkurenciji radio-reklama do 40 sekundi nagrade su osvojili: zlatni V(RAB)AC – Radio Bravo (Požarevac) za reklamu “Vila Dar – Za starački kadar”; srebrni V(RAB)AC – NAXI radio (Beograd) za reklamu „Loly“ i bronzani V(RAB)AC – NAXI M Radio (Kraljevo) za reklamu „Zmajevac Bela Stena”.

image1

Ovogodišnje priznanje ,,Radijski prijatelj godine" zbog nerešenog broja glasova članica RAB-a dodeljeno je medijskom stručnjaku Tomsilavu Jakoboviću (konsultant Brand Media Consulting) i direktorki RTV Pančevo Tatjani Cuk. Jakobović je dugogodišnji prijatelj i saradnik gotovo svih radio-stanica u Srbiji koji im je pomagao u unapređenju programa. Za njegova predavanja na Radio-danima ne prestaje interesovanje. Tatjana Cuk je kao direktorka RTV Pančevo pružala nesebičnu podršku RAB-u kroz promociju svih aktivnosti udruženja, a kamermani su uvek snimali sva predavanja na Radio-danima. Priznanje je uručio zamenik predsednika RAB-a Ferenc Berček.

image2(Tatjana Cuk, Ferenc Berček, Tomislav jakobović)

Proslava 12. rođendana završena je sa željom da pandemija bude što pre okončana i da se članice, prijatelji i saradnici RAB Srbija ponovo okupe na Zlatiboru na prolećnim Radio danima.