22. Radio-dani RAB Srbija 7-8 decembra

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

02. 12. 2021

22. Radio-dani RAB Srbija 7-8 decembra

Pripremljen je bogat program sa najaktuelnijim medijskim temama. Tri panela, pet predavanja i dva koncerta.

22. Radio-dani RAB Srbije biće održani onlajn, od 7. do 8. decembra. Usled aktuelne zdravstvene situacije izazvane pandemijom, skup radijskih profesionalaca će po treći put biti održan putem Zoom aplikacije.

Organizator – Udruženje radio-stanica RAB Srbija - okupiće vlasnike i direktore radio-stanica iz Srbije, ali i iz Hrvatske, BiH, Makedonije, Crne Gore, kao i urednike, voditelje i dizajneri zvuka.

Pripremljen je bogat program sa najaktuelnijim medijskim temama.

Radio dane će otvoriti Slavica Trifunović, pomoćnik ministra za kulturu i informisanje, predsednica RAB Srbija Maja Rakovic, kao i predstavnik REM-a.

Prvog dana biće organizovan panel ,,Digitalizacija radija u Srbiji”. Moderator će biti Ferenc Berček (zamenik predsednice RAB Srbija), a panelisti: Zoran Gaćinović (Rukovodilac Službe Radio planiranja i standardizacije ETV-a), Zorana Bojićić (direktorka tehnike Radio Beograda RTS), Natalija Varagić ( koordinator Sektora za elektronske komunikacije RATEL-a), Željko Švenda (predsednik HURIN-a) i Nikola Kovačević (director NAXI Media Mix-a).

Tomislav Jakobović (consultant Brand Media Consulting) imaće predavanje na temu ,,Radio i digitalno doba – Prilika za rast prihoda i slušanosti”.

Nataša Raketić, urednica Jutarnjeg programa Radio Beograda 1 imaće predavanje ,,Vesti između infodemije i pandemije”.

Drugi panel nosi naziv ,,Kakve reklame imamo, a kakve reklame želimo”. Moderator će biti Maja Rakovic (predsednica RAB Srbija), a na panelu će govoriti: Meri Bilić (novinar i TV kritičar), Mugdim Šehalić (član Upravnog odbora Udruženja za tržišne komunikacije Srbije), Jelena Dragišić (kreativna direktorka ,,Luna TBWA”) i Vladimir Vučinić (director Radio Signala).  

Iz marketinške agencije Direct Media dolazi Anđela Cvetković i ona će govoriti na temu ,,Oglašavanje na digitalnim platformama”.

image1

Drugog dana, 8. decembra, Radio-dane će otvoriti predavanje ,,Kako je radio dobio saveznika u striming platformama”, a govoriće Loubor Zolaf (Radio Active, Prag) i Goranka Jednak Maksimović (Radiodays Europe).  

Treći panel biće posvećen muzici - Domaća muzika na radiju. Moderator će biti Marko Spalević (NAXI radio), a učesnici: muzičari Ana Stanić i Zvonimir Đukić Đule, kao i Adnan Osmangić (generalni direktor RSG group, BiH), Gjorgi Savev (vlasnik i director City radio, Makedonija), Ivana Dimitrijević (director prodaje Radio AS FM-a) i Predrag Filipović (vlasnik i glodur IFM radija iz Topole).

Marija Jovanović sa beogradskog NAXI radijaimaće predavanje ,,Portal u službi radija”.

Oba dana, organizatori su pripremili i muzičke pause, pa će tako prvog dana mini-koncert imati Boemi iz Zaječara, a drugog dana bend ,,Osvajači”.

Kao i svaki Radio-dani i ovi onlajn će biti zatvoreni skupštinom članica RAB Srbija.

Radujemo se učenju i druženju.

 

22. Radio dani RAB SRBIJA - agenda.doc