RAB Srbija organizuje obuke na Zlatiboru

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj

Pošalji prijatelju

14. 09. 2021

RAB Srbija organizuje obuke na Zlatiboru

Udruženje radio-stanica RAB Srbija će uz podršku Ministarstva kulture i informisanja u oktobru organizovati dvodnevnu obuku za 20 polaznika s temom “Marketing u teškim ekonomskim vremenima”.

Cilj obuke je da kolegama koji se bave marketingom i prodajom pomogne da nauče kako da najbolje predstave svoje radio stanice, kako da potencijalnim klijentima ukažu na sve prednosti oglašavanja na radiju i šta oni kroz radijske kampanje mogu da im pruže, što je posebno teško u situaciji kakva je svuda u svetu u poslednje dve godine, a u kojoj se do sada niko nije našao.

Obuka će imati teoretski i praktični deo, uz niz primera iz prakse.

Predavači će biti Nača Norbert, izvršni direktor i Bagdi Zoltan direktor prodaje i marketinga Radija 88 iz Segedina i Ferenc Berček, zamenik predsednice RAB Srbija. Radio 88 je jedna od najstarijih privatnih radio stanica u Mađarskoj, a već godinama unazad je najslušaniji lokalni radio u zemlji. Imaju veliko iskustvo u prodaji i organizovanju raznih makretinških akcija koje ne podrazumevaju velike troškove i ulaganja, sa kojima su nastavili i tokom pandemije COVID-19 i sigurni smo da će njihovo bogato iskustvo i znanje biti od velike pomoći polaznicima obuke.

Obuka će biti organizovana (uz poštovanje svih zaštitnih mera) od 01. do 03. oktobra, a RAB Srbija za polaznike obezbeđuje smeštaj na bazi punog pansiona u hotelu Mir na Zlatiboru.

Zbog krize izazvane pandemijom COVID-19 ekonomski položaj medija je znatno lošiji nego što je bio ranije, a to se posebno odnosi na lokalne radio stanice. Prihodi od oglašavanja su značajno smanjeni i veliki je broj klijenata koji su tokom pandemije obustavili svoje reklamne kampanje i još uvek se ne vraćaju. Sve to nije u skladu sa istraživanjima koja pokazuju da je radio u vreme krize izuzetno slušan. Slušanost radija u kriznim vremenima neprekidno raste, kako na FM-u, tako i online.

Kroz ovu obuku RAB Srbija želi da nauči polaznike kako da pronađu zajednički jezik sa potencijalnim oglašivačima i kako da zajedno sa njima pronađu najbolje rešenje. Kao što je prijatelj svojim slušaocima, radio je prijatelj i oglašivačima i može da pruži veoma kreativna i raznolika rešenja za uspešne reklamne kampanje, uz mnogo manje budžete nego drugi mediji i to je ono na šta ova obuka skreće pažnju.

Ovaj projekat je praktično nastavak projekata koje je RAB Srbija realizovao prethodnih godina uz pomoć Ministarstva kulture i informisanja, kada su organizovani prkatični treninzi za pisanje medijskih projekata, za produkciju, o informativnom programu i prošle godine o jutarnjem programu. RAB Srbija sada želi da pomogne lokalnim radio stanicama da ponovo finansijski stanu na noge i da nauče kako da u ovoj novoj situaciji na najbolji način priđu klijentima, kako bi obezbedili opstanak i finansijsku stabilnost što će im omogućiti da se posvete kvalitetu programa koji pružaju svojim slušaocima.