Online dodela nagrada V(RAB)AC 2020

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj

Pošalji prijatelju

30. 03. 2021

Online dodela nagrada V(RAB)AC 2020

Online dodela nagrada V(RAB)AC 2020: Nagrađene najbolje radijske reklame i džinglovi

Udruženje radio-stanica RAB Srbija je po deveti put uručilo priznanja za najbolje radijske reklame i džinglove V(RAB)AC. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, ovoga puta nagrada je uručena online u prisustvu dobitnika i predstavnika radio stanica iz cele Srbije.

- RAB Srbija je već poznata po organizaciji radijskih okupljanja online. Prvi su bili Radio dani organizovani tokom karantina, a zatim su usledila druga brojna okupljanja, seminari i radionice, kao i svečanosti poput ove danas. Svi smo se nadali da ćemo nagrade V(RAB)AC 2020 moći da uručimo na svečanoj dodeli i lično čestitamo svim dobitnicima, ali smo se ipak odlučili da još malo sačekamo i u skladu sa svim preporučenim merama dodelu organizujemo online. Sa velikim zadovoljstvom čestitam svim dobitnicima, srećna što iz godine u godinu pokazujemo koliko su veliki kreativni dometi u domenu radijske produkcije - istakla je Maja Rakovic, predsednica RAB Srbija, najvećeg radijskog udruženja u Srbiji.

 

Ovogodišnji žiri je bio u sastavu Jelena Dragišić, Head of Creative Luna/TBWA, Nevena Božović, pop pevačica i kompozitor i Ivan Zeljković, radijski i TV voditelj i radijski stručnjak.

Na samom početku online događaja prisutne je pozdravio Ivan Zeljković:

- Svoju radijsku karijeru započeo sam na Naxi radiju, gde sam snimio i prvu radio reklamu 1996. godine, koristeći trake, a sećam se da je ubrzo posle toga, Naxi radio postao prvi koji je proizveo digitalne radio reklame u Srbiji. Sada kada imamo sve tehnološke mogućnosti, ostao sam uveren da su zapravo najvažniji dobar tim i kreativnost. Magija je u ljudima! Dok smo preslušavali ovogodišnje kandidate, bio sam oduševljen kvalitetom reklama, odnosno koliko su one kreativno i tehnološki savršene - rekao je Zeljković.

 

Priznanje je dodeljeno u četiri kategoriji: ID džinglovi, Pevani džinglovi i reklame, Reklame do 20 sekundi, Reklame do 40 sekundi.
 

ID džinglovi:

- Zlatni VRABAC - RTI FM (Novi Sad) - Počnite od sebe

- Srebrni VRABAC - NAXI radio (Beograd) - Pevanje na sav glas  

- Bronzani VRABAC - MultiRadio (Novi Sad) - Multiradionica

 

 

Pevani dzinglovi i reklame:

- Zlatni VRABAC - Naxi Banker radio (Niš) - Štikliranje sa Jelenom

- Srebrni VRABAC - Naxi Banker radio (Niš) - Novogodišnji brand spot

- Bronzani VRABAC - Bum radio 018 (Niš) - Ifood

 

 

Reklame do 20 sec:

- Zlatni VRABAC - Radio 3 (Beograd) - Ada Mall - Noć veštica

- Srebrni VRABAC - TOP FM (Beograd) - Frikom

- Bronzaani VRABAC - Pioniri Communications (Beograd) - Knjižara koja odskače

   

 

 

Reklame do 40 sec:

- Zlatni VRABAC - Naxi Banker radio (Niš) - Toyota Corrolla

- Srebrni VRABAC - Goodwill Pharma (Subotica) - Pepto soda

- Bronzani VRABAC - TOP FM (Beograd) - Bg zima

 

Maja Rakovic, predsednica RAB Srbija, najavila da će uskoro biti otvoren konkurs za prijavljivanje ovogodišnjih kandidata za nagradu V(RAB)AC 2021.