Šta rade stanice: Božić u julu postaje apel za prikupljanje hrane

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

12. 09. 2011

Šta rade stanice: Božić u julu postaje apel za prikupljanje hrane

Za Fresh 102,5 KEZK iz Sent Luisa Božić u julu je okosnica godišnje akcije prikupljanja hrane kako bi se obnovile zalihe u delu godine kada doniranje konzervirane hrane da bi se nahranili gladni obično nije na prvom mestu. CBS radio AC organizuje mesec dana dugu kampanju Božić u julu kako bi se prikupila konzervirana hrana za banku hrane u Sent Luisu.

Stanica je za početak pustila 6 sati božićne muzike u nedelju, kada je slušanost manja, kako bi podsetili na prikupljanje hrane. Usledilo je i 6 sati programa uživo iz lanca prodavnica, a završilo se s Deda Mrazovima na ulicama koji su usmeravali motorcikliste u deo gde se prikupljala hrana.

Taj dan je bio kulminacija napora koji su počeli odmah posle 4. jula, kada je stanica počela da promoviše lokalne firme na kojima može da se ostavi hrana.

„Svi naši voditelji biće napolju i trudiće se da navedu ljude da doniraju hranu u konzervama ili novac kako bismo mi kupili hranu“, PD Jeff Kapugi je rekao. „Ovo je mesec dana truda da svima bude dobro i potvrda nas kao zvanične božićne radio stanice u Sent Luisu.“

Božićne pesme su emitovanje od 10 do 16h i Kapugi je rekao da je stanica spremna da istrpi svaki kratkoročan pad slušanosti. „Ljudi će možda reći ’Zašto Fresh 102,5 pušta božićnu muziku?’ Ceo dan ćemo pričati o tom ’zašto’, kako bismo podigli svest o tome šta treba da se uradi za banku hrane u Sent Luisu.“

Izvor: Inside radio