Uskočite u autobus s parama

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

24. 08. 2011

Uskočite u autobus s parama

Koliko puta ste čuli da su radio i internet moćni partneri? Da li je vaša stanica bila svedok moći ujedinjenih tradicionalnih i digitalnih medija? Pre nego što pročitate ovaj članak do kraja, imaćete osnovu da stvorite moćan izvor para za svoju stanicu, koji može odmah da počne s radom. Želeo bih da vam predstavim http://onedaybustrip.com

Ono što je počelo kao rešenje za jednu problematičnu situaciju s klijentom, pretvorilo se u mesečni izvor prihoda za klijente našeg radiju u South Bend, Indijani. Jednostavan koncept osmišljen za firmu koja izdaje autobuse sada se pretvorio u prepoznatljivi vid promocije.

Dobrodošli na jednodnevni izlet autobusom. To je pristupačan, zabavan način da pobegnete od svakodnevnice, koji se dopada potrošačima koji vode računa o cenama i žele da se zabave u okviru određenog budžeta.

Od kada je ova inicijativa pokrenuta 2010. godine prerasla je od jednog autobusa na svaka tri meseca u dva putovanja mesečno, s dva autobusa po putovanju. Stanice promovišu različite destinacije na par sati udaljenosti od kuće i omogućavaju slušaocima da kupe sedište u autobusu što uključuje i ulaznice za predviđene destinacije.

Na dan putovanja slušaoci se okupljaju na parkingu ispred stanice (ponekad na lokalnom sajmu) i polazak je u 9h, a povratak istog dana između 18 i 20h. Do danas slušaoci su išli na koncerte, velike bejzbol utakmice, u akvarijum, vinariju, akva park itd.

Cene sedišta variraju od 30 do 50$ i stanica nema nikakvih teškoća da ih rasproda. Kada se odbiju troškovi karata (ako uopšte postoje) i troškove autobusa – ostaje im solidan profit i 50 do 100 srećnih slušalaca.

Dodatni prihod stiže od snabdevača hranom koji obezbeđuju ručak ili grickalice u autobusu za duža putovanja.

Hajde da razmotrimo prednosti ovog ustaljenog dešavanja:

  • Donosi neoubočajen izvor prihoda za stanicu koja učestvuje
  • Promoviše kompaniju koja izdaje autobus
  • Obezbeđuje slušaocima brza, zabavna putovanja koja su vrlo povoljna
  • Stvara bazu slušalaca koji se prijavljuju da bi na mejl dobijali obaveštenja o predstojećim izletima.

U slučajevima kada stanica ne može da dogovori besplatne ulaznice za neki događaj (bejzbol utakmice, koncerti, zabavni parkovi), često mogu da dobiju grupni popust. Važno je napomenuti da se mnoge ustanove mršte na stanice zato što prodaju “karte po nižim cenama”, tako da stanica može vrlo jasno da naglasi da oni prodaju “sedište” u autobusu, a da je ulaznica uključena u cenu “sedišta” kako bi se izbegli sukobi s pravilima i propisima mesta održavanja manifestacije.

Ovakve promocije su jednostavne i ne zahtevaju velike troškove za organizaciju, promociju i sprovođenje.

Ako odlučite da iskoristite prednosti i organizujete sopstveni jednodnevni izlet, molim vas ne oklevajte da me kontaktirate ako imate pitanja – i molim vas, molim vas, molim vas obavezno podelite priču o svom uspehu i napretku zahvaljujući ovoj zabavnoj, profitabilnoj promociji stanice.

Živeli!

Chuck Francis