Novi aspekti prazničnih zabava

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

25. 12. 2011

Novi aspekti prazničnih zabava

Nedavno je jedan od naših klijenata objavio svojim zaposlenim da tradicionalne praznične proslave ove godine neće biti. Zaposleni su bili veoma razočarani. Godišnji događaj je tradicionalno vrhunac godine jer je to bila prilika da se svi okupe i druže uz hranu i piće.

Razočaranje se pretvorilo u uzbuđenje kada je vlasnik objavio da zabava ipak nije potpuno otkazana, već će biti zamenjena manjim događajem koji će omogućiti ljudima da učine nešto za svoju zajednicu.

Firma je svakom zaposlenom dala vaučer za kupovinu poklona za decu kojoj je to potrebno. Zaposleni, zajedno s porodicama, doneće ono što su kupili na zabavu pakovanja poklona koja će se održavati u večernjim satima u kancelarijama. Na zabava će biti posluženja i sigurno će se pretvoriti u divno veče.

Sviđa mi se!

To je praznična zabava sa svrhom. Zaposlenima se ipak odaje priznanje za njihov doprinos kompaniji, ali komapnija je istovremeno u prilici da učini nešto za zvoju zajednicu. To je dobitna kombinacija koja pravi razliku i u samoj suštini može da predstavlja razliku između toga da li će dete ispod jelke imati poklon ili ne.

Evo još nekoliko predloga kako da prazničnim zabavama i događajima date novi dodatni aspekt:

  • Donirajte poklon ili dajte prilog za svaku mušteriju koja se pojavi na VIP događaju. Taj potez može da bude presudan za potrošača koji još nije odlučio da li da prisustvuje događaju ili ne.
  • Zamolite potrošače da donesu poklon ili konzerviranu hranu kao ulaznicu na događaj. Ili još bolje, neka daju donaciju u istoj vrednosti.
  • Ponudite vaučer ili popust svima koji donesu poklon ili konzerviranu hranu. To je sjajan način da se počne prodaja. Na vama i vašem timu je da je završite.
  • Neka potrošači glasaju na Facebook profilu i/ili u radnji za vašu akciju.
  • Udružite se s lokalnim svratištem za nezbrinutu decu ili odrasle ili dobrotvornom ustanovom da stvorite Drvo želja. Potrošači mogu da kupe ukras koji pomaže određenoj osobi ili porodici kojoj je to potrebno, i ti potrošači bivaju pozvani na ekskluzivno veče ili praznični vikend događaj.

 

(Izvor: Doug Fleener, Dynamic Experiences Group/Rteailwire.com, 11/14/11)