18.Radio-dani: O aktuelnim radijskim temama govoriće 15 predavača iz zemlje i inostranstva

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

26. 09. 2019

18.Radio-dani: O aktuelnim radijskim temama govoriće 15 predavača iz zemlje i inostranstva

U Hotelu ,,Mona” na Zlatiboru, od 6. do 8. oktobra, biće održani 18. Radio-dani RAB Srbija.Najveći regionalni medijski skup okupiće predstavnike preko 150 radio-stanica, članice RAB-a, kao i goste iz Italije, Norveške, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Mađarske.

Tradicionalno će Radio-dane RAB Srbija otvoriti državni sekretar za informisanje, pa će tako Aleksandar Gajović, nakon uvodne reči predsednice RAB Srbija Maje Rakovic i člana saveta REM-a Đorđa Vozarevića, otvoriti i predstojeće 18. Radio-dane, koji će okupiti preko 200 učesnika iz zemlje i inostranstva.  

Na panelu s predstavnicima regulatornih tela iz zemlje i regiona biće postavljeno pitanje o novom konkursu za radijske dozvole, kao i o novčanim kaznama i odnosu REM-a prema njima... Moderator će biti novinar Miloš Rajković, a panelisti: Đorđe Vozarević  (REM Srbija), Emir Povlakić  (RAK BiH), Damir Bučević  (AEM Hrvatska) i Goran Vuković (AEM Crna Gora).  

Naš gost iz Italije Filippo Solibello, voditelj Rai Radio 2, autor i voditelj RadioBattle i prvog radijskog šampionata koji je emitovan u više od 15 zemalja govoriće na temu ,,Jutarnji program: trikovi i saveti kako da probudite svoje slušaoce i budete najbolji medijski doručak u zemlji”.

Bjarte Ogrey, direktor marketinga Bauer Media Group dolazi iz Norveške, a njegova tema je ,,Radio posle gašenja FM-a i nova merenja slušanosti”. Norveška je prva zemlja na svetu koja je ugasila FM signal pa će on govoriti o tome šta se dogodilo sa slušaocima  jer je Norveška i prva zemlja koja je uvela piplmetar za radio 2005. Godine, a 2019. godine  sa Nielsen-om su sklopili ugovor o zvaničnom merenju. Bjarte će nam pokazati šta donosi novo merenje i kako su se promenile cifre.

Zorana Bojićić, direktorka Sektor tehnike RTS, Nebojša Arsov, načelnik Uprava saobraćanje policije, Darko Savić JP Putevi Srbije, Slađan Stanković, director tehnike JP Emisiona tehnika i veze i Milica Kuburović, glavna i odgovorna urednica Radio Beograd 202 govoriće o novom TA sistem vanrednih informacija o stanju u saobraćaju, putem radija.

Senior copywriter Direct Media Mirko Bunčić imaće predavanje ,,Šta vas briga za radijske reklame?” i govoriće o čemu sve treba voditi računa kada se bavite oglašavanjem na radiju, šta to čini radijsku reklamu sjajnom, ali i o pravilima od kojih se ne sme odstupiti.

image2 

Naš višegodišnji saradnik, medijski stručnjka Tomislav Jakobović (Brand Media Consulting, Hrvatska) održaće radionicu za voditelje, programske direktore i vlasnike radio - stanica pod nazivom ,,Messi ili nisi?”.

Mario Radojković, član Saveta RAB Srbija i vlasnik Naxi Banker radija iz Niša govoriće o prodaji sekundi na lokalu i kako pronaći rešenje za sve situacije.

I ovog puta imaćemo ,,Ideje na 100”, a teme i predavači koji će sa vama pričati po pet minuta (po stolu) će biti: Svetlana Tomov (Multi radio, Novi Sad) – internet radio, Marko Spalević (NAXI radio, Beograd) – promocija i PR, Nevena Azinović (NAXI radio, Beograd) – Storytelling – koja je vaša prča, Maja Tomas (RNS i RTV)  – izbor muzike i kontakt sa izvođačima.

Kako radio ne može bez muzike, Radio-dane ću svojim notama začiniti Željko Samardžić, Lukijan Ivanović, Osvajači i „Boemi”.

Radio-dane RAB Srbije finansiraju sve radio-stanice, članice RAB-a.

Radio dani RAB Srbija - agenda.doc